Μια σημαντική διάκριση κατέκτησαν μαθητές και μαθήτριες του 1ου Πειραματικού ΓΕΛ Ν. Ιωνίας καθώς όπως έκανε γνωστό στη σελίδα του σχολείου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η εκπαιδευτικός κ. Δαμάσκου, το γαλλόφωνο τμήμα του Α4 διακρίθηκε στο φετινό διαγωνισμό Γαλλοφωνίας, αποσπώντας το ειδικό βραβείο “Découverte”.

Όπως εξηγεί η ίδια, θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν η κατασκευή ενός επιτραπέζιου παιχνιδιού με θέμα την ανακάλυψη μια γαλλόφωνης περιοχής μέσα από τα αξιοθέατά της. Οι μαθητές του Πειραματικού σχολείου Ν. Ιωνίας επέλεξαν το Μαρόκο, όπου οι πέντε ομάδες διάλεξαν στην τύχη ένα φύλλο πορείας, από μια πόλη σε μια άλλη.

Στη διαδρομή τους, έπρεπε να ανταποκριθούν σε δοκιμασίες γνώσεων, σύγκρισης, παρατήρησης και διερεύνησης, μέσα από τις οποίες αναδείχθηκαν γέφυρες πολιτισμού και γλωσσικές διαδρομές ανάμεσα στα αραβικά, τα γαλλικά και τα ελληνικά. Από την τέχνη στη θρησκεία και από τα τοπία στην καθημερινότητα ήταν τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα για αυτό το ταξίδι των “Χιλίων και μιας ανακαλύψεων”.

Η κ. Δαμάσκου στη ανάρτησή της συγχαίρει τους συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες και τους ευχαριστεί για την υπέροχη συνεργασία.

Προηγούμενο άρθροΠορεία διαμαρτυρίας μαθητών στον Αλμυρό
Επόμενο άρθροΕΝΦΙΑ: Τα 10 βήματα για να πληρώσετε λιγότερο φόρο