Συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους του Βόλου πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης, φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Βόλο, στο πλαίσιο κινητοποιήσεων για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Φοιτητικοί Σύλλογοι Τμημάτων του ΠΘ πραγματοποίησαν κατάληψη της Θόλου του Ιδρύματος.

Σε ανακοίνωση του Φοιτητικού Συλλόγου Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

”Έχουν περάσει κάποιες μέρες και ακόμα δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι δεκάδες συνάνθρωποί μας, φοιτητές στην ηλικία μας σκοτώθηκαν, επειδή απλά πήραν το δρομολόγιο του τρένου που θα τους πήγαινε στη σχολή τους, στη δουλειά τους, στην πόλη τους. Σε αντίθεση με όσα προσπαθεί να περάσει το κυρίαρχο αφήγημα της κυβέρνησης, οι ατομικές ευθύνες των υπαλλήλων δεν είναι αυτές που μπορούν να υπερκαλύψουν τις πολιτικές όλων των προηγούμενων χρόνων που οδήγησαν στο κρατικό έγκλημα. Στο βωμό της ανάπτυξης, κατέληξε στην προκειμένη περίπτωση ο ΟΣΕ να ξεπουλιέται για ψίχουλα αδιαφορώντας για την ασφάλεια, καθώς η αναβάθμιση της ασφάλειας του δικτύου θα αποτελούσε κάτι εξαιρετικά κοστοβόρο για την εταιρία. Η πολιτική αυτή των ιδιωτικοποιήσεων, μια μνημονιακή πολιτική που ακολουθήθηκε πιστά από όλες τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, είναι αυτή που εξαθλιώνει λαό και νεολαία, με τρανταχτά παραδείγματα τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας(ξεπούλημα κόκκινων δανείων σε funds), η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, η επικείμενη ιδιωτικοποίηση του νερού και η πλήρης απαξίωση της υγείας! Στον κλάδο μας, τον κλάδο των μηχανικών, οι ιδιωτικοποιήσεις φέρνουν τις απολύσεις και για όσους καταφέρνουν να κρατήσουν τις θέσεις τους, τις άθλιες συνθήκες εργασίας. Χαρακτηριστικά αποτελούν τα ολοένα και αυξανόμενα εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα όλα αυτά τα χρόνια………………………………………………………………….

Είναι ξεκάθαρο πως η γενιά μας δεν θα συμβιβαστεί με πολιτικές που καταλήγουν να δολοφονούν συνανθρώπους μας αλλά και πως η μάχη δεν περιορίζεται απλά σε εκτόνωση της θλίψης και της οργής που προκάλεσε το έγκλημα στα Τέμπη. Η συνολική μάχη για μια καλύτερη προοπτική για τη γενιά μας είναι αυτή που θα πρέπει να αφορμάται απ’ όλα αυτά. Πιάνοντας το νήμα των μαζικών κινητοποιήσεων των τελευταίων ημερών στην πόλη μας, είναι αναγκαίο να γυρίσει το κλίμα αυτό μέσα στους Συλλόγους μας. Το γεγονός αυτό είναι που θα μας δώσει τα εφόδια να ενωθούμε με τα υπόλοιπα κομμάτια της κοινωνίας που αυτές τις μέρες είναι στο δρόμο και να κάνουμε τα αιτήματα για μια καλύτερη προοπτική επικίνδυνα για καθηγητές-Υπουργείο-Κράτος”!

 

Προηγούμενο άρθροΕπέστρεψε στις προπονήσεις ο Βιεϊρίνια
Επόμενο άρθροΑντιδράσεις για τη δήλωση του βουλευτή Γιάννη Λοβέρδου «ο σταθμάρχης είναι κομματικό ρουσφέτι» – «Παραδέχτηκε αυτό που όλοι γνωρίζουν» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ