Τα Public και οι εκδόσεις Παρισιάνου παρουσιάζουν τα παιδικά βιβλία του Δημήτρη Ταουκίδη, «Ρίζες» και «Ο μπαμπάς και το ελικόπτερο», σήμερα Σάββατο 11/3 στις 12:00 στο Public Βόλου.

Λίγα λόγια για τα βιβλία:

”Ρίζες”

Με αφορμή τα 100 χρόνια από την Καταστροφή της Σμύρνης, οι «Ρίζες» του Δημήτρη Ταουκίδη αποτελούν ένα αλληγορικό παιδικό ταξίδι στη σύγχρονη ελληνική ιστορία, που μπορεί να κρύβει μέσα της και δυσάρεστα γεγονότα, αλλά που δεν σταματά να φωτίζει την πορεία μας στο παρόν και στο μέλλον. Είναι αφιερωμένες στη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους, όσων ξεριζώθηκαν αλλά κι εκείνων που άνοιξαν διάπλατα την αγκαλιά τους και υποδέχθηκαν με αγάπη τους ξεριζωμένους. Για να μην ξεχάσουμε ποτέ πόσο σημαντικό είναι να ζούμε μονοιασμένοι, στα εύκολα μα και στα δύσκολα, στις χαρές μα και στις λύπες.

Έτος μνήμης για τη Μικρασιατική Καταστροφή, και τα παιδιά διαβάζοντας το βιβλίο θα μάθουν με αλληγορικό τρόπο, μέσα από την αυθεντική παιδική ματιά, για την καταστροφή, τον ξεριζωμό, την προσφυγιά, αλλά και την αναγέννηση ενός λαού.

”Ο μπαμπάς και το ελικόπτερο”

Το παιδικό βιβλίο «Ο μπαμπάς και το ελικόπτερο» αναφέρεται στους σύγχρονους ήρωες της καθημερινότητας, τους πιλότους και μηχανικούς αεροσκαφών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, που όχι μόνο υπερασπίζονται την ειρήνη και την ελευθερία στους ουρανούς και στα υπόστεγα, αλλά «μάχονται» καθημερινά, με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο, στο πλευρό της κοινωνίας. Γράφτηκε για εκείνα τα ιδιαίτερα και χαρισματικά κορίτσια που αγαπούν τις επιστήμες, τη ρομποτική, το σκάκι και τα μαθηματικά, τα κορίτσια που γνωρίζουν να γράφουν κώδικα και που θα ‘θελαν, όταν μεγαλώσουν, να γίνουν πιλότοι ή μηχανικοί, να ταξιδέψουν στο διάστημα είτε ως αστροναύτες είτε ως αστροφυσικοί. Για όλους αυτούς γράφτηκε το βιβλίο και σ’ αυτούς είναι αφιερωμένο…

Προηγούμενο άρθροΣτο νοσοκομείο με αλλεργικό σοκ η Καίτη Φίνου
Επόμενο άρθρο48χρονος στο Βόλο χτύπησε την πεθερά του και καταδικάστηκε