Φωτιά ξέσπασε στην Πορταριά τα ξημερώματα. Η καμινάδα γνωστού αρχοντικού της περιοχής πήρε φωτιά κοντά στις 4:30, με την Πυροσβεστική να σπεύδει αμέσως στον χώρο.

Με τη σήμανση του συναγερμού, στάλθηκαν πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής με 10 πυροσβέστες, οι οποίοι κατάφεραν σε σύντομο χρονικό διάστημα να σβήσουν τις φλόγες και να σταματήσουν πιθανούς κινδύνους ατυχημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η καμινάδα τυλίχτηκε στις φλόγες λόγω αναμμένου τζακιού, ενώ όπως επιβεβαιώνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, δεν υπήρξε κανείς τραυματισμός. Προκλήθηκαν βέβαια σοβαρές ζημιές στην στέγη του αρχοντικού.

Στην περιοχή παραμένουν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής για να εξασφαλιστεί η άμεση αντίδραση σε περίπτωση αιφνίδιας ανάφλεξης.

Ταυτόχρονα, το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου διενεργεί προανάκριση για τις συνθήκες γύρω από τις οποίες προκλήθηκε η φωτιά.

Σε περιόδους όπου το κόστος της θέρμανσης είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, αρκετός κόσμος επιλέγει εναλλακτικές μορφές θέρμανσης όπως τα τζάκια.

Η Πυροσβεστική όμως προειδοποιεί, ότι πρέπει να είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση και να ελέγχουμε τη φωτιά, καθώς είναι εύκολο αν δεν είμαστε προσεκτικοί ή αφήνουμε το τζάκι να καίει όλο το βράδυ όσο κοιμόμαστε να προκληθούν σοβαρά ατυχήματα.

Προηγούμενο άρθροΛογαριασμοί ρεύματος: Μειώσεις 10% με 20% στις τιμές του Απριλίου ανακοινώνουν οι πάροχοι
Επόμενο άρθροΕΟΦ: Διπλή ανάκληση για συμπλήρωμα διατροφής και διαλύματος για έγχυση