Συγκέντρωση έξω από τη ΔΕΥΑΜΒ πραγματοποιήθηκε στη 1 το μεσημέρι από εκπροσώπους των εργατικών σωματείων και μαζικών φορέων του Βόλου.

Θέμα της διαμαρτυρίας αποτέλεσε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που προωθεί την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΥΑ και την εμπορευματοποίηση του νερού.

Τα κύρια αιτήματα όπως εκφράστηκαν στη συγκέντρωση είναι η απόσυρση του νομοσχεδίου, η άμεση μείωση των τιμολογίων της ΔΕΥΑΜΒ και το τέλος διακοπών νερού στα εργαζόμενα λαϊκά στρώματα, τους ανέργους και τους συνταξιούχους.

Όπως επίσης και η απομάκρυνση των εργολάβων, η κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο νερό και τη διαχείρισή του, η άμεση μονιμοποίηση των συμβασιούχων εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ και οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με βάση τις αυξημένες ανάγκες για ασφαλή ύδρευση του λαού του Βόλου.

Εκπρόσωπος της ΔΕΥΑΜΒ σε δήλωση του τόνισε πως με απόφαση του ΔΣ πριν δέκα μέρες, οι εκπρόσωποι της ΔΕΥΑΜΒ  είναι κάθετα αντίθετοι στο νομοσχέδιο που πέρασε η κυβέρνηση. Ειδικότερα, ξεκαθάρισε πως «δεν θέλουμε να ιδιωτικοποιηθεί το νερό, θέλουμε εμείς να κάνουμε τη διαχείριση σωστά και δίκαια για όλο τον κόσμο».

Από την πλευρά της η επικεφαλής της ΔΑΣ ΟΤΑ Εύη Καρυδάκη δήλωσε πως τα εργατικά σωματεία και οι μαζικοί φορείς είναι Είμαστε ενάντια στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του νερού, ζητώντας δημόσιο φορέα ως διαχειριστή του νερού και τον αποβλήτων. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «όταν το νερό πηγαίνει στον ιδιώτη, από δημόσιο αγαθό μετατρέπεται σε εμπόρευμα».

Στη συνέχεια η κ. Καρυδάκη στάθηκε στους εργαζομένους, για τους οποίους όπως τόνισε «η ιδιωτικοποίηση σημαίνει απολύσεις», ενώ πρότρεψε τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΜΒ να ξαναχτίσουν το σωματείο τους.

 

Προηγούμενο άρθροΑκόμη μία διακοπή νερού στον Βόλο
Επόμενο άρθροΣύσκεψη Μπένετ με τους προέδρους των ομάδων των πλέι οφ της Super League για τη διαιτησία