Φοβισμένοι είναι πολλοί κάτοικοι του Αλμυρού, καθώς σύμφωνα με δημόσιες δηλώσεις, το τελευταίο διάστημα θανατώνονται από φόλες πολλά αδέσποτα αλλά και οικόσιτα ζώα. Πρόσφατα κάτοικος του Αλμυρού προχώρησε σε μια δημόσια ανάρτηση, στηλιτεύοντας το γεγονός, μιας και πέθανε το σκυλάκι της από φόλα που έφαγε πίσω από το Δημοτικό Ωδείο Αλμυρού.

«Αυτό που γίνεται τους τελευταίους μήνες στον Αλμυρό, δεν έχει προηγούμενο!! Δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά από πολίτες αλλά μαζικό οργανωμένο έγκλημα που βγάζει μάτι πλέον!

Μία από τις φόλες, η μοιραία για το δικό μου πλάσμα, ρίχτηκε πίσω από το Δημοτικό Ωδείο Αλμυρού. Απέναντι από το σπίτι μου. Προοριζόταν για τα αδέσποτα. Να καθαρίσει ο τόπος.  Μόνο που ο τόπος σχεδόν καθάρισε, μέχρι να αδειάσει κάποιος ξένος δήμος τα αδέσποτα του στον δικό μας και ο δήμος Αλμυρού  απλά να πατήσει το καζανάκι.  Τώρα σειρά έχουν τα οικόσιτα. Που τα βγάζουμε βόλτα περπατώντας και τα γυρίζουμε σπίτι σε κουτιά! Παιδεία… Ε; Τι ωραία λέξη… Τι ωραίο νόημα… Τραγική ειρωνεία που η μία φόλα ρίχτηκε σε μέρος όπου διδάσκεται η μουσική παιδεία», έγραψε χαρακτηριστικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η κάτοικος του Αλμυρού, που έχασε το σκυλάκι της.

Το θέμα με τη θανάτωση ζώων έλαβε πανελλαδικές διαστάσεις και στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», μεταφέρθηκε από δημοσιογράφο ότι υπήρξαν φόλες ακόμη και σε παιδική χαρά.

Στην εκπομπή μίλησε μία κάτοικος της περιοχής για το ζήτημα, καθώς έχασε το σκυλάκι της από φόλα και έκανε λόγο για θηριωδία.

Η κ. Μαρία τόνισε στην εκπομπή ότι τις τελευταίες βδομάδες έχουν μετρηθεί τουλάχιστον 50 νεκρά ζώα από φόλες. «Η θηριωδία που βιώνουμε τις τελευταίες μέρες στον Αλμυρό δεν έχει προηγούμενο με τις φόλες. Καθημερινά «χάνουμε» τα δικά μας ζώα όχι μόνο τα αδέσποτα. Βγαίνουμε βόλτα και τα σκυλιά μας τρώνε φόλες. Είμαστε δεκάδες κάτοικοι που το έχουμε αυτό το πρόβλημα. Δεν σώζεται κανένα ζωάκι. Με το φάρμακο που βάζουν αυτή την περίοδο δεν σώζεται κανένα ζώο. Τις τελευταίες βδομάδες έχουν μετρηθεί τουλάχιστον 50 νεκρά ζώα», είπε αρχικά.

«Ισχύει και η πληροφορία για 78 ζώα και είναι πολλά περισσότερα, πάμε τα σκυλάκια μας βόλτα και δε τα γυρίζουμε πίσω. Φόλες πάντα υπήρχαν σε όλες τις περιοχές, το πρόβλημα εντείνεται προεκλογικά. Μετά τις τελευταίες καταγγελίες για επιθέσεις έχει γεμίσει ο τόπος φόλες», συμπλήρωσε η κ. Μαρία.

«Ο Αλμυρός είναι πολύ μικρή περιοχή σε σχέση με το μέγεθος των θανάτων των ζώων», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: In.gr

 

Προηγούμενο άρθροΜετά το «Shazam 2», τέλος οι super ήρωες για τον Ντέιβιντ Φ. Σάντμπεργκ
Επόμενο άρθροΠρόγραμμα για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας – Δωρεάν διατροφολόγοι και φαρμακευτική αγωγή από τον Ιούνιο