Μεγάλο θέμα συζήτησης έχει γίνει τις τελευταίες μέρες το που ακριβώς θα κυμανθεί η τιμή του μπακαλιάρου εν όψει του Ευαγγελισμού. Δεδομένου ότι ο μπακαλιάρος αποτελεί το κατ εξοχήν εθιμικό πιάτο της 25ης Μαρτίου, οι καταστηματάρχες έχουν φροντίσει ήδη να προμηθευτούν μεγάλες ποσότητες, με τους καταναλωτές να έχουν ξεκινήσει από τη Δευτέρα να κάνουν τα ψώνια τους για το Σάββατο.

Χθες κυκλοφόρησαν πολλά δημοσιεύματα που υποστήριζαν κατακόρυφη αύξηση των τιμών, με την κοστολόγηση του κιλού να φτάνει ακόμα και τα 22 ευρώ. Μετά από μια έρευνα αγοράς που πραγματοποιήσαμε, μιλήσαμε με τους ανθρώπους του μαγαζιού «ΓΑΙΑ Frozen Food» με πολυετή δραστηριότητα στον χώρο των κατεψυγμένων και μεγάλη παράδοση στον Βόλο και τη Νέα Ιωνία για να ξεκαθαρίσουμε πάνω-κάτω ποια είναι πραγματικά η κατάσταση που επικρατεί με τις τιμές στον Βόλο.

Στο μεγαλύτερο πλαίσιο οι τιμές καθορίζονται από τους προμηθευτές, έτσι εξηγούνται σύμφωνα με τους ανθρώπους του «ΓΑΙΑ Frozen Food» οι συχνές αυξομειώσεις στις, καθώς υπάρχουν αρκετοί αστάθμητοι παράγοντες όπως η ζήτηση, η ποσότητα και τα καθημερινά κόστη.

Η ζήτηση του παστού μπακαλιάρου τις τελευταίες δέκα μέρες έχει αυξηθεί εξαιρετικά λόγω του Ευαγγελισμού, γεγονός το οποίο φέρνει ως λογική συνέχεια την μερική αύξηση και της τιμής του. Σύμφωνα όμως με το «ΓΑΙΑ Frozen Food» οι τιμές που έχουν ακουστεί να ξεπερνάνε τα 20 ευρώ το κιλό είναι μη ρεαλιστικά υψηλές. Στο «ΓΑΙΑ Frozen Food»  αλλά και στην υπόλοιπη αγορά του Βόλου, η προσδοκία που θα πρέπει να έχουν οι καταναλωτές για τον μπακαλιάρο είναι από τα 10 έως και τα 11.50 ευρώ.

Τιμές που δεν φτάνουν τα 22 ευρώ αλλά και πάλι είναι σημαντικά αυξημένες από τα προηγούμενα χρόνια, αποτέλεσμα της συνολικής ακρίβειας που έχει «χτυπήσει» όλους τους τομείς της καθημερινότητάς.

Μπορεί αυτές τις μέρες ο παστός μπακαλιάρος να αποτελεί το δημοφιλέστερο προϊόν, αλλά σύμφωνα με τους εκπροσώπους του «ΓΑΙΑ Frozen Food» τον υπόλοιπό χρόνο δεν προτιμάται τόσο πολύ από τον κόσμο. Στα θαλασσινά τους διαλέγουν πιο καθημερινές επιλογές και όταν επιθυμούν μπακαλιάρο, συνήθως καταλήγουν στην πιο οικονομική επιλογή του ξαρμυρισμένου.

Ο κόσμος όμως ακόμη και στις οικονομικές δυσκολίες προσπαθεί να τηρεί τα έθιμα, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τους ανθρώπους του «ΓΑΙΑ Frozen Food», οι οποίοι μας ενημέρωσαν πως τις τελευταίες μέρες ο μπακαλιάρος κάνει «μονοπώλιο» στα κατεψυγμένα, με τον κόσμο να μην προτιμά άλλες κλασσικές επιλογές όπως τα καλαμάρια και οι γαρίδες.

Προηγούμενο άρθροΠρόγραμμα για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας – Δωρεάν διατροφολόγοι και φαρμακευτική αγωγή από τον Ιούνιο
Επόμενο άρθροΕπικίνδυνη λακούβα στη διάβαση των γραμμών στη Ν. Ιωνία