Ο ελληνισμός γιορτάζει σήμερα, την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821. Υπεύθυνη για τις εκδηλώσεις που γίνονται στο Βόλο είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Από τις 7 το πρωί σήμαναν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών με φροντίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού ενώ η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου θα περιήλθε στους δρόμους της πόλης με θούρια και εμβατήρια και στις 8 έγινε η επίσημη έπαρση της Σημαίας.

Στις 11.00 θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος και στις 11:30 τα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων στην παραλία του Βόλου.

Η παρέλαση προ των επισήμων θα ξεκινήσει στις 12 και θα παρελάσουν αναπηρικές, Αντιστασιακές Οργανώσεις, Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μαθητές σχολείων, πολιτιστικοί σύλλογοι, οδηγοί, πρόσκοποι, τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου.

Υπεύθυνοι για τις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου είναι οι: α) Μαρία Καραγεωργίου, του αρμοδίου Γραφείου των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων, β) Αιμιλία Κραβαρίτη από το Δήμο Βόλου.

Υπεύθυνος της παρέλασης είναι ο Σταμάτης Μπένης, εκπαιδευτικός, υπεύθυνος Φυσικής Αγωγής, συνεπικουρούμενος από εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής της Β/θμιας και Α/θμιας Εκπ/σης Μαγνησίας.

Την παρέλαση θα παρουσιάσουν οι καθηγητές: Χρυσάνθη Βουτσά, Γεώργιος Τουφεξής, Αικατερίνη Κολοκοτρώνη και Βασίλειος Κλίτσας.

Για την εκδήλωση της 24ης Μαρτίου στο χώρο του Μνημείου Των Ηρώων υπεύθυνος ορίστηκε ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής Ιωάννης Στεργιόπουλος.

Προηγούμενο άρθροΚοβάτσεφσκι: Οι «Μακεδόνες» στην Ελλάδα έχουν δικαιώματα αυτοπροσδιορισμού
Επόμενο άρθροΜήνυμα αποχαιρετισμού του Πάνου Σκοτινιώτη στον Στάθη Μόκα που έφυγε από τη ζωή