Αντιδρούν οι περίοικοι στην προγραμματισμένη εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε κτήριο της οδού Αναλήψεως στο Βόλο, κοντά στη διασταύρωση με την οδό Γαμβέτα.

Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν να ζήσουν σε υγιές και ασφαλές περιβάλλον κι όχι να γίνουν ”πρόβατα επί σφαγής στο βωμό του κέρδους της εταιρείας και του επιχειρηματία-ασυνείδητου- πλεονέκτη γείτονα που επιτρέπει την εγκατάσταση της κεραίας σε χώρο ιδιοκτησίας του”.

Οι περίοικοι επισημαίνουν ότι σε πολύ κοντινή απόφαση υπάρχουν σχολεία και φροντιστήρια ενώ στην περιοχή διαμένουν και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως παιδιά και άνθρωποι Τρίτης Ηλικίας.

Σύμφωνα με την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων που προσκόμισαν οι γείτονες του κτηρίου στην οδό Αναλήψεως, το ύψος του ιστού της κεραίας θα είναι 15,42 μέτρα.

Γνωμοδότηση για χορήγηση άδειας εγκατάστασης νέου σταθμού κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας έχει εκδώσει από το 2022 και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας αναφέροντας:
”Από πλευράς αρμοδιοτήτων της Εφορείας δεν υπάρχει αντίρρηση για την υλοποίηση του έργου, καθώς η συγκεκριμένη θέση, όπως αυτή αναφέρεται στο συνημμένο στην αίτησή σας τοπογραφικό διάγραμμα, δεν εμπίπτει μέσα στα όρια κηρυγμένου ή γνωστού αρχαιολογικού χώρου. Η παρούσα γνωμοδότηση δεν αντικαθιστά τη γνωμοδότηση που απαιτείται από άλλη αρμόδια Αρχή».

Από την πλευρά της Αρχαιολογίας μπορεί να μην εντοπίζεται πρόβλημα για την εγκατάσταση της κεραίας αλλά, για την προστασία της δημόσιας υγείας ποιος μπορεί να πάρει την ευθύνη;;;;

Προηγούμενο άρθροΠροσλήψεις 1.213 ατόμων στη Δημοτική Αστυνομία
Επόμενο άρθροΚάλεσαν την αστυνομία για το……ξεσάλωμα φοιτητών