Μετά από πρόσκληση του Σωματείου “Μάγνητες Τυφλοί”, σήμερα, Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 στις εγκαταστάσεις του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Όρασης Ν. Μαγνησίας «Μάγνητες Τυφλοί», επί της Ισιδώρου 43, το Σωματείο υποδέχτηκε τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας & Αλληλεγγύης κ. Απόστολο Ζαρκάδα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση:

 

Πραγματοποιήθηκε μια άκρως εποικοδομητική συζήτηση, αναφερόμενοι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία όρασης και τις καθημερινές τους προκλήσεις, τόσο σε ατομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Στη συνέχεια, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην αναγκαιότητα χρηματοδότησης της εκπαίδευση στην κυκλοφοριακή αγωγή, τον προσανατολισμό και τις δεξιότητες της καθημερινής διαβίωσης των πολιτών με αναπηρία όρασης από το Δήμο. Η εν λόγω εκπαίδευση δεν έχει μόνο στόχο την μετακίνηση των πολιτών με αναπηρία όρασης στους δρόμους της πόλης μας και στην λειτουργικότητά τους ως ανεξάρτητη μονάδα, αλλά την δημιουργία αυτόνομων, γεμάτων αυτοπεποίθηση πολιτών που μπορούν να αντιμετωπίσουν τη καθημερινότητα με τα δικά τους ξεχωριστά και σημαντικά εργαλεία. Ως εκ τούτου, οδηγούμαστε στην ομαλή, απρόσκοπτη και ουσιαστική αλληλεπίδραση των ατόμων με αναπηρία όρασης με το κοινωνικό σύνολο και την συμπερίληψή τους, μέσω της κατάλληλης εκπαίδευσης των ίδιων και των οικογενειών τους αλλά και της κοινωνίας.
Είναι επιτέλους καιρός τα άτομα με αναπηρία όρασης να γνωρίσουν την νέα πόλη του Βόλου που χτίζεται σιγά σιγά με μεράκι και αγάπη για τους πολίτες της, ανεξαρτήτως αναπηρίας ή όχι.

Προηγούμενο άρθροΚλιμάκιο της «Ελληνικής Λύσης» με επικεφαλής τον υπ. Βουλευτή Παύλο Μαρκάκη επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Βελεστίνου
Επόμενο άρθροΔίαιτα: Βρέθηκε το «κλειδί» για μακροπρόθεσμη επιτυχία