Μέλη των Δασικών Υπηρεσιών Μαγνησίας εξέφρασαν σοβαρά παράπονα στο Ράδιο Βέρα για την έλλειψη οχημάτων, γεγονός που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την αποτελεσματικότητα της εργασίας τους σε καθημερινή βάση.

Ανήμποροι να δουλέψουν δηλώνουν εκπρόσωποι του Δασαρχείου Μαγνησίας, καθώς ο αριθμός των αυτοκινήτων που έχουν διαθέσιμα δεν αντιστοιχούν στον αριθμό των εργαζομένων. Ακόμη περισσότερο, αρκετά οχήματα δεν είναι καν λειτουργικά.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι να βρίσκεται το προσωπικό «εγκλωβισμένο» στα γραφεία του Δασαρχείου, με την επίβλεψη των δασών να μην γίνεται αποτελεσματικά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί μια μικρή φωτιά χθες στην Τσαγκαράδα. Ένα δέντρο πήρε φωτιά με την Πυροσβεστική να απευθύνεται στις Δασικές Υπηρεσίες για να καθοδηγηθεί στο μέρος που βρισκόταν η φωτιά. Οι εργαζόμενοι του Δασαρχείου όμως δεν είχαν τη δυνατότητα να βοηθήσουν. Καθώς μπαίνουμε σταδιακά στη θερινή περίοδο και τα ενδεχόμενα πυρκαγιών αυξάνονται σημαντικά, τίθεται αναγκαίο θέμα η επίλυση του ζητήματος. Έπειτα πέραν των φωτιών ένα ακόμη ζήτημα που έρχεται στην επιφάνεια είναι η αδυναμία αντιμετώπισης της παράνομης υλοτομίας.

Προηγούμενο άρθροΈφυγε από τη ζωή 38χρονος εκπαιδευτικός
Επόμενο άρθροΆσκηση της Πυροσβεστικής σε εργοστάσιο της Β’ ΒΙΠΕ