Αίσθηση προκάλεσε η είδηση της μεταφοράς πτέρυγας του Λιμενικού Σώματος στην αίθουσα του Ναυτικού-Λαογραφικού Μουσείου Τρίκερι, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την κατάργηση λειτουργίας του.

Σε μια περιοχή με πλούσια ναυτιλιακή ιστορία, η έξωση ενός μουσείο αποτελεί το λιγότερο απρόσμενη εξέλιξη. Ο πρώην δήμαρχος Νοτίου Πηλίου, κ. Νίκος Φουρτούνας, υπεύθυνος της ίδρυσης του λαογραφικού μουσείου μίλησε στο Ράδιο Βέρα για το πώς προχώρησαν οι διαδικασίες και η κατάσταση οδήγησε στο κλείσιμο του μουσείου.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Φουρτούνα, από το 1995 που ξεκίνησε η ενασχόληση του με τον Δήμο Νοτίου Πηλίου, ένα από τα κύρια μελήματά του ήταν η ανάδειξη της ιστορίας αιώνων της περιοχής που όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «άντλησε το μεγαλείο της από τη θάλασσα». Προσπάθησε λοιπόν με τη βοήθεια του τότε Περιφερειάρχη να κινήσει τις διαδικασίες καθιέρωσης του Τρίκερι ως ιστορικού Δήμου. Παρότι σε συνεργασία με τον αρμόδιο Υπουργό τέθηκε αίτηση για τροπολογία, δεν είχε τελικά αποτέλεσμα. Κατάφερε όμως να χρησιμοποιήσει τον χώρο ενός καταργημένου Δημοτικού Σχολείου για την ίδρυση του Ναυτικού-Λαογραφικού Μουσείου.

Ο κ. Φουρτούνας όμως καταγγέλλει την παρούσα δημοτική αρχή Νοτίου Πηλίου και τον Δήμαρχο, κ. Μιτζικό ότι προσπάθησε επανειλημμένα να απομακρύνει το Μουσείο, αρχικά με το πρόγραμμα «Leader» αλιείας και στη συνέχεια με τη στέγαση του Λιμενικού. Σύμφωνα με τον κ. Φουρτούνα, «με ψευδές έγγραφο ζήτησαν από τη δημοτική αρχή μια αίθουσα, με την πρόφαση ότι το Μουσείο δεν λειτουργούσε».

Η κατάσταση έφτασε στα άκρα όταν μέσω δικαστικού επιμελητή πραγματοποιήθηκε έξωση από τον χώρο. Ο κ. Φουρτούνας ενημερώνει πως έχει κατατεθεί έφεση και αναμένουν την εκδίκαση της υπόθεσης.  Επίσης τονίζει πως ο χώρος είναι ακατάλληλος για το Λιμενικό καθώς βρίσκεται στους πρόποδες βουνού, με την πρόσβαση του να είναι δύσκολη, ειδικά για ΑΜΕΑ.

Προηγούμενο άρθροΟ Χρ. Τριαντόπουλος στην παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγράμματος Στερεάς Ελλάδας υπό τον Πρωθυπουργό: Δύο πυλώνες για την ανάκαμψη της Β. Εύβοιας
Επόμενο άρθροΈγκλημα στα Γλυκά Νερά: Νέα διακοπή για τις 24 Απριλίου στη δίκη Αναγνωστόπουλου