Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε από την Πανσπουδαστική το μεσημέρι στον θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και στα γραφεία της Πρυτανείας. Θέμα της διαμαρτυρίας αποτέλεσε το χθεσινό περιστατικό όπου εν ώρα μαθήματος σε αίθουσα διδασκαλίας φοιτητών του πρώτου έτους του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης ένα παράθυρο έπεσε, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Αυτό το περιστατικό είναι σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Πανσπουδαστικής, ένα από τα πολλά παραδείγματα ζημιών στις υποδομές.

Η φοιτήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Ηλιάνα Λαγού, η οποία βρισκόταν στην αίθουσα την ώρα που έπεσε το παράθυρο δήλωσε πως ήταν σε άθλια κατάσταση και άνοιγε μόνο του από τον αέρα, παρά τις προσπάθειες της καθηγήτριας και των φοιτητών να το κλείσουν. Σύμφωνα με την ίδια, είναι θαύμα που δεν χτύπησε κάποιος, καθώς αυτή η αίθουσα είναι συνήθως γεμάτη, ενώ οι δύο φοιτήτριες που καθόντουσαν στο σημείο που έπεσε το παράθυρο είχαν βγει μόλις δύο λεπτά νωρίτερα έξω για διάλειμμα.

Ο Γεώργιος Νικολούλης, πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου του τμήματος Οικονομικών και μέλος της Πανσπουδαστικής δήλωσε πως «τα Τέμπη είναι απανωτά», καλώντας τους φοιτητές να «μην αφήσουν τα πράγματα στην τύχη». Εξήγησε έπειτα πως η συγκεκριμένη αίθουσα δεν είναι το μόνο μέρος που κρύβει κινδύνους για τους φοιτητές, ενώ σαν κύριο αίτημα της διαμαρτυρίας έθεσε την εξασφάλιση της ασφάλειας των φοιτητών στους χώρους του Πανεπιστημίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η πρυτανεία του Πανεπιστημίου έλειπε από τα γραφεία, παρά την ενημέρωση των φοιτητών για την επιθυμία τους να εκφράσουν τα παράπονα και τα αιτήματά τους.

Προηγούμενο άρθρο«Τα μετάλλια έρχονται γιατί μου έχει φύγει το άγχος»
Επόμενο άρθροΒόλος: Ένοχος 50χρονος – Κατηγορούνταν ότι τραυμάτισε την πρώην σύζυγο με μπουκάλι και την απείλησε