Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Φεστιβάλ του Πανελλήνιου Σχολικού Διαγωνισμού «Χορεύοντας οι λέξεις του τόπου μου», την Παρασκευή 31 Μαρτίου στο Domotel Xenia Βόλου, το οποίο διοργανώθηκε από την Αντιδημαρχία Τουρισμού του Δήμου Βόλου σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό «Ορίζοντες».

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Φεστιβάλ πραγματοποιείται στο Βόλο με τη συμμετοχή σχολείων από όλη την Ελλάδα, όπως το Γυμνάσιο Κορσεών από τους Φούρνους Ικαρίας, το Λάππειο Γυμνάσιο Νάουσας, το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αθηνών, το 1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου, το 1ο Πρότυπο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, η Αμπέτειος Σχολή Καΐρου, το 19ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, το 4ο ΓΕΛ Ιωαννίνων, το 4ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς, το 3ο ΓΕΛ Δράμας, το Γυμνάσιο Λευκίμμης από την Κέρκυρα και το 10ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας. Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν 500 μαθητές/τριες με τους/τις εκπαιδευτικούς τους, οι οποίοι διηγήθηκαν τοπικές και οικογενειακές ιστορίες, παρουσίασαν τα Λευκώματα, μικρούς θησαυρούς τοπικής ιστορίας, που δημιούργησαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, ενώ χόρεψαν χορούς από τον τόπο τους και δίδαξαν τους χορούς τους στα άλλα σχολεία που συμμετείχαν.

Σε ζωντανή σύνδεση με το Κάϊρο, η Αμπέτειος Σχολή της ελληνικής ομογένειας έδωσε το παρόν, καθώς οι μαθητές/τριες συμμετείχαν παρουσιάζοντας τις δικές τους ιστορίες και χορούς, μεταφέροντας στο Βόλο και στα υπόλοιπα συμμετέχοντα σχολεία της χώρας την ομορφιά και τη ζωντάνια της Ελλάδας του εξωτερικού.

Σε όλους τους μαθητές/τριες απονεμήθηκαν βεβαιώσεις συμμετοχής, αναμνηστικές πλακέτες στα συμμετέχοντα σχολεία και τουριστικά έντυπα του Δήμου Βόλου στους/στις εκπαιδευτικούς των σχολείων.

Η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Βόλου Γεωργία Μποντού-Τοκαλή ευχαριστεί θερμά την Ευγενία Γκορτσίλα, Πρόεδρο του Εκπαιδευτικού Οργανισμού «Ορίζοντες», για τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ στην πόλη του Βόλου και για την άψογη συνεργασία.

Επίσης η Αντιδήμαρχος Τουρισμού ευχαριστεί θερμά για την υποστήριξη του Φεστιβάλ το Domotel Xenia Βόλου για την παραχώρηση του χώρου διεξαγωγής του Φεστιβάλ, την ΕΔΑ ΘΕΣΣ, για την προσφορά έξι τάμπλετ για τα σχολεία που βραβεύτηκαν, την ΕΨΑ, για την προσφορά αναψυκτικών και την Ποτοεμπορική Βόλου για την προσφορά νερών.

Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Τουρισμού βασική διάσταση του προγράμματος τουριστικής προβολής του Δήμου Βόλου είναι οι δράσεις για την ενίσχυση του μαθητικού τουρισμού. «Με τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ του Πανελλήνιου Σχολικού Διαγωνισμού «Χορεύοντας οι Λέξεις του τόπου μου» για δεύτερη χρονιά στην πόλη μας, δόθηκε η ευκαιρία σε μαθητές/τριες από σχολεία όλης της χώρας, πέρα από τη συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ, να γνωρίσουν το Βόλο και τις ομορφιές της περιοχής, να επισκεφθούν τα αξιοθέατα και να γίνουν οι αυριανοί πρεσβευτές και μελλοντικοί επισκέπτες του τόπου μας».

Προηγούμενο άρθροΈκκληση για ανεύρεση βρεφικών ειδών
Επόμενο άρθρο«Φιλάκια Μπάμπης» – Εγραψαν συνθήματα για τον Αναγνωστόπουλο στην Αλόννησο