Στο εδώλιο κάθισε χθες η αντιπεριφερειάρχης κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έβγαλε απόφαση 6μηνης φυλάκισης με τριετή αναστολή και δικαίωμα έφεσης με αναστέλλουσα δύναμη.

Πιο συγκεκριμένα, υπάλληλος της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών κατήγγειλε πως η κ. Κολυνδρίνη τον προσέβαλλε μέσω αναρτήσεων και σχόλιων της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το περιστατικό συνέβη 4 χρόνια πριν, όταν μέσω Facebook η αντιπεριφερειάρχης προέτρεψε τον υπάλληλο να εστιάσει στην δουλειά του και όχι να κάνει αναρτήσεις εν ώρα εργασίας. Μετά από ερειστική απάντηση του υπαλλήλου, η κ. Κολυνδρίνη έγραψε χαρακτηριστικά, ότι ο υπάλληλος «ικανοποιεί την ματαιοδοξία του με αναρτήσεις και ακούγοντας μουσική με ακουστικά μέσα στο εργασιακό 8ωρο».

Υπέρ της κ. Κολυνδρίνη κατέθεσαν τρεις μάρτυρες, ενώ στην αίθουσα βρισκόταν και ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός. Στην απολογία της η κ. Κολυνδρίνη τόνισε πως  κανείς υπάλληλος δεν μπορεί να ξεχωρίζει από το σύνολο, ενώ υποστήριξε πως έχει εξαιρετικές σχέσεις με όλους τους εργαζομένους της. Αντίθετα, ο συνήγορος του υπαλλήλου που κατέθεσε τη μήνυση έκανε λόγο για καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων του.

Η εισαγγελική πρόταση ήταν η αθώωση της αντιπεριφερειάρχη, ενώ η έδρα επέβαλλε 4 μήνες φυλάκιση, αλλά για να είναι η δυνατή η κατάθεση έφεσης η ποινή αναβαθμίστηκε σε 6 μήνες.

Προηγούμενο άρθροΣαν σήμερα 6 Απριλίου 1941: Η Γερμανική Επίθεση κατά της Ελλάδας
Επόμενο άρθροΠροχωράει η δημιουργία του πολυδύναμου ιατρείου στο Δήμο Ψαρών