Η πτώση σοβάδων στο κλιμακοστάσιο του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται το 32ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Βόλου με προκαταρκτική εξέταση.

Συγκεκριμένα, την Μ. Δευτέρα έπεσαν σοβάδες σε χώρους του κτιρίου του σχολείου, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, καθώς το Δημοτικό είναι κλειστό για τις διακοπές του Πάσχα. Το περιστατικό εντόπισαν εργαζόμενοι του προσωπικού καθαρισμού του σχολείου, οι οποίοι ευτυχώς δεν κινδύνευσαν.

Η Εισαγγελέας ζήτησε προκαταρκτική εξέταση για το περιστατικό, για να διερευνηθεί εάν υφίσταται το αδίκημα της παρεμπόδισης αποτροπής κοινού κινδύνου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η προκαταρκτική ανατέθηκε στον Πταισματοδίκη, ο οποίος θα αναλάβει τη συλλογή καταθέσεων αρχικά του Διευθυντή του σχολείου και μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, της Ένωσης Γονέων και στη συνέχεια του εκπαιδευτικού προσωπικού και του Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Στη διαδικασία των καταθέσεων, τα ερωτήματα που θα τεθούν, αφορούν το κατά πόσο ενημερωμένο ήταν το προσωπικό για την κατάσταση που επικρατούσε στο κτίριο, αλλά και τι ενέργειες πραγματοποιήθηκαν για την αντιμετώπισή του. Έπειτα θα εξεταστούν οι υπόλοιπες ζημιές του κτιρίου και εάν είχαν ενημερωθεί από το προσωπικό του σχολείου οι αρμόδιοι φορείς της Δημοτικής Αρχής Βόλου.

Θα ζητηθούν επίσης έγγραφα από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου, όπως και εκθέσεις αυτοψίας για την κατάσταση των υποδομών.

Προηγούμενο άρθροΣε Βόλο και Σκιάθο τα δωρεάν rapid test
Επόμενο άρθροΑναγκαία η ενίσχυση σε προσωπικό και πόρους στο κομμάτι της πολιτικής προστασίας των Δήμων