«Σας ευχαριστώ πολύ, με περιμένει η κόρη μου. Ο αγώνας συνεχίζεται με αποφασιστικότητα με τους δικηγόρους μου» δήλωσε η Εύα Καϊλή έξω από το σπίτι της στις Βρυξέλλες, μετά την αποφυλάκισή της και την απόφαση για κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική επιτήρηση.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής βγήκε από τις φυλακές του Χάρεν, όπου βρισκόταν εδώ και περισσότερο από τέσσερις μήνες, με τη συνοδεία δύο αυτοκινήτων.

Οι βελγικές αρχές τοποθέτησαν το ηλεκτρονικό βραχιολάκι, το οποίο θα φέρει πάνω της στο εξής, προκειμένου να επιστρέψει στην μόνιμη κατοικία της, στις Βρυξέλλες, για να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ο συνήγορος υπεράσπισής της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια η πελάτισσά του να αποφυλακιστεί πριν από το ορθόδοξο Πάσχα.

Εμφανώς ανακουφισμένη από τις ραγδαίες εξελίξεις μετά από την πολύμηνη προσωρινή κράτησή της στις φυλακές του Χάρεν, στα βόρεια των Βρυξελλών, η Εύα Καϊλή δήλωσε ότι, την πρώτη ημέρα θέλει απλά να είναι στο σπίτι με την κόρη της.

Οι όροι

Διαμένοντας στο εξής μόνη με την 2 ετών κόρη της στο διαμέρισμά της στις Βρυξέλλες, η κυρία Καϊλή θα πρέπει να δηλώσει τον τηλεφωνικό αριθμό επικοινωνίας της με τις βελγικές Αρχές, να είναι πάντοτε διαθέσιμη στον ίδιο αριθμό, να φορά διαρκώς το βραχιολάκι και να μην μετακινηθεί από το διαμέρισμά της, με εξαίρεση τη μετάβασή της στο δικαστήριο, στο γιατρό, ή, για λόγους ανωτέρας βίας και σε συνεννόηση πάντα με τις εισαγγελικές Αρχές του Βελγίου. Στη νέα της καθημερινότητα, μένει τις επόμενες ημέρες να διευκρινιστεί αν θα έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, ή, αν θα της επιτρέπεται να δέχεται επισκέψεις, εκτός από τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, με τον οποίο επέλεξε πλέον να μείνει μακριά, αν και θα μπορούσαν νομικά να μοιραστούν την ίδια στέγη.

Στην Εύα Καϊλή έχει επιβληθεί και απαγόρευση εξόδου από το Βέλγιο, με τις βελγικές Αρχές να έχουν κρατήσει για το λόγο αυτό, το διαβατήριό της.

Η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής αναμένεται να καταβάλει κάθε προσπάθεια στο εξής, μέχρις ότου αποδείξει, όπως υποστηρίζει, την αθωότητά της, καθώς σε κάθε άλλη περίπτωση, δεν προτίθεται να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο άρθρο«Θα κινηθώ νομικά, μεγάλωσα με τη διαφορετικότητα»
Επόμενο άρθροΈρχονται νέες αυξήσεις επιτοκίων από ΕΚΤ– Πού θα φτάσουν τα δάνεια