Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής για τις σημαντικές ελλείψεις φαρμάκων στη χώρα, κάνοντας λόγο για «κίνδυνο δημόσιας υγείας», ενώ αναφέρει πως έχει ζητηθεί πολλάκις συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, χωρίς ανταπόκριση.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την πρόσφατη λίστα του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), τα σκευάσματα που είναι σε έλλειψη αυξήθηκαν από τα 215 στα 235.

Οι φαρμακοποιοί και ο πρόεδρος του ΦΣΑ, Κώστας Λουράντος ζητούν πλέον μέσω της σχετικής ανακοίνωσής τους, την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού καθώς οι ελλείψεις αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό και οι ζωές των πολιτών βρίσκονται πλέον σε κίνδυνο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής:

«Οι ελλείψεις των φαρμάκων στη Χώρα μας αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό. Ο κίνδυνος της Δημόσιας Υγείας είναι ορατός περισσότερο από ποτέ.

Αντιβιοτικά, αντιτετανικοί οροί, ινσουλίνες, εισπνεόμενα, καρδιολογικά, φάρμακα του ΙΦΕΤ και άλλα, όχι μόνο λείπουν από την αγορά αλλά δεν διαφαίνεται προοπτική ομαλοποίησης στο άμεσο μέλλον.

Έχουμε ζητήσει πολλάκις από τον Υπουργό Υγείας άμεση συνάντηση χωρίς να έχουμε την αντίστοιχη ανταπόκριση.

Καλούμε τον Πρωθυπουργό να παρέμβει άμεσα μπροστά στο κίνδυνο για την Δημόσια Υγεία, διότι η διακοπή θεραπείας ή η μη πρόσβαση στη θεραπεία εκθέτει σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΛάρισα: Σε απόγνωση αμυγδαλοπαραγωγοί – Μένουν εκτός de minimis
Επόμενο άρθροΠόπη Τσαπανίδου: «Δεν είμαστε όλοι το ίδιο – Στη ΝΔ ας είναι πιο προσεκτικοί και μετρημένοι»