Ούτε μια, ούτε δυο αλλά, επτά φορές συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος ένας 55χρονος στο Βόλο και καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε συνολική ποινή φυλάκισης 22 μηνών, χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη και το Δικαστήριο αποφάσισε να εκτίσει την ποινή των δύο μηνών στη φυλακή.

Με την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης, ο 55χρονος έβαλε τα κλάματα όπως και συγγενείς του, ενώ δικηγόρος του να ζήτησε από το Δικαστήριο να μην οδηγηθεί στη φυλακή, λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, υποσχόμενη ότι θα παρακολουθήσει πρόγραμμα απεξάρτησης από το αλκοόλ σε κλειστή δομή.

Η εν διαστάσει σύζυγός του κατέθεσε ότι, από τον Ιανουάριο του 2022 είναι άνεργος, μένει στο σπίτι μόνος του, χωρίς τις τρεις τους κόρες και την ίδια, είναι ευαίσθητος άνθρωπος και καταφεύγει στο ποτό, όταν στεναχωριέται.

Η γυναίκα κατέθεσε ακόμη ότι ο 55χρονος ασχολείται περιστασιακά με οικοδομικές εργασίες  και ζει με ένα μικρό επίδομα που λαμβάνει. Είπε επίσης ότι, πήρε το δίκυκλο γιατί ένιωσε πόνο στο κεφάλι και στο στομάχι από το ποτό, ψάχνοντας κάποιο ανοιχτό φαρμακείο στην οδό Ιάσονος.

Ο κατηγορούμενος υποσχέθηκε ότι δεν θα πιάσει ξανά τιμόνι αν πιει, προκαλώντας την αντίδραση της εισαγγελέως η οποία του απάντησε πως ο λόγος του δεν έχει κάποια αξία, γιατί έχει υποσχεθεί κι άλλες φορές πως δεν θα πιάσει τιμόνι μεθυσμένος.

Ο 55χρονος είπε ακόμη ότι σκοπεύει να μεταβεί σε δομή για απεξάρτηση από το αλκοόλ.

Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του και για τις δύο κατηγορίες (οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, και οδήγηση χωρίς δίπλωμα) και το Δικαστήριο τον καταδίκασε σε συνολική ποινή φυλάκισης 22 μηνών, χωρίς η έφεσή του για τους δύο μήνες να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Με βάση την απόφαση, ο 55χρονος θα πρέπει να εκτίσει ποινή τουλάχιστον 15 ημερών σε αγροτικές φυλακές.

 

 

Προηγούμενο άρθροΣύλληψη 52χρονου στο Βόλο για ναρκωτικά
Επόμενο άρθροΟδηγός διαμαρτυρήθηκε για πρόβατα στο δρόμο και δέχθηκε πέτρα στο κεφάλι!!!