Εξακολουθούν να παραμένουν εγκλωβισμένοι οι Έλληνες στο Σουδάν, τη στιγμή που η κατάσταση στη χώρα είναι έκρυθμη.

Σύμφωνα με τον Γεράσιμο Παγουλάτο, επίτιμο Πρόξενο της Ελλάδας στο Χαρτούμ: «Οι Έλληνες είναι όλοι ασφαλείς στα σπίτια τους με ό,τι είχαν από τρόφιμα, νερό και πετρέλαιο από τις γεννήτριες, από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι εχθροπραξίες».

Δύσκολες είναι οι ώρες και για τους δύο Έλληνες τραυματίες, οι οποίοι κατάφεραν να φύγουν από το βομβαρδισμένο νοσοκομείο στο οποίο βρίσκονταν.

Χρειάζεται άμεση βοήθεια ο ένας Έλληνας τραυματίας

Όπως δήλωσε ο κ. Παγουλάτος, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο ένας εξ αυτών χρειάζεται «άμεση βοήθεια». Και προσέθεσε ότι «γίνονται προσπάθειες από την ελληνική κοινότητα και τα παιδιά που έχουν την ευθύνη να βρεθούν κάποια φάρμακα, κάποιο νοσοκομείο να τους δεχτεί, η κυκλοφορία δεν είναι εύκολη, σχεδόν τα μισά νοσοκομεία έχουν κλείσει».

Εν τω μεταξύ, η ελληνική πολιτεία έχει υπογραμμίσει τη σημασία του συντονισμού των κρατών – μελών της ΕΕ, στο πλαίσιο των προσπαθειών για τον άμεσο και ασφαλή απεγκλωβισμό των Ελλήνων όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Όπως ανέφερε ο Ανδρέας Κατσανιώτης, υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, «120 Έλληνες και Κύπριοι έχουν δηλώσει ότι θα ήθελαν να συμμετάσχουν σε μία διαδικασία εκκένωσης. Υπάρχουν προετοιμασίες, όταν μπορέσουμε να προσεγγίσουμε το αεροδρόμιο, όταν οι συνθήκες μας το επιτρέψουν».

Να σημειωθεί ότι οι άνθρωποι που έχουν εγκαταλείψει το Σουδάν έως τώρα, συνολικά, πλησιάζουν τις 20.000.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροForbes: Σε πάνω από μισό τρισ. δολάρια αυξήθηκε ο πλούτος των Ρώσων ολιγαρχών
Επόμενο άρθρο«Φεύγω για την άδικη συμπεριφορά» λέει ο Μυλωνάκης – Δεύτερη αποχώρηση από την Ελληνική Λύση