Στο Ράδιο Βέρα μίλησε ενόψει του σημερινού δημοτικού συμβουλίου για το LNG το  μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής κ. Ναπολέων Κολοβός.

Αξίζει να σημειωθεί, πως σήμερα πρόκειται να πραγματοποιηθεί η τρίτη επαναληπτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την εγκατάσταση πλωτού σταθμού υγροποιημένου αερίου στον Παγασητικό, καθώς στις προηγούμενες δύο δεν είχε επιτευχθεί απαρτία. Όπως ενημέρωσε ο κ. Κολοβός, η απαρτία δεν είναι υποχρεωτική στην τρίτη συνεδρίαση, κατά συνέπεια σήμερα αναμένεται το συμβούλιο να πραγματοποιηθεί κανονικά.

Ο κ. Κολοβός τόνισε, πως πέραν της ΠΠΜ στον χώρο θα βρίσκονται φορείς πολιτών της Κριθαριάς και του Μαράθου, εκπρόσωποι επιστημονικών φορέων, όπως επίσης και τοπικοί φορείς αλιέων και σκαφών αναψυχής.

Σύμφωνα με τον κ. Κολοβό, οι φορείς δεν είναι ενάντια στην εγκατάσταση του σταθμού, «εάν η κυβέρνηση κρίνει, ότι είναι απαραίτητος», αλλά επιδιώκουν να γίνει σε ένα σημείο, στο οποίο δεν θα αποτελεί κίνδυνο για την υγεία του κόσμου και το περιβάλλον γενικότερα.

Χρησιμοποιώντας τα ευρήματα μιας πιστοποιημένης έρευνας που πραγματοποιήθηκε στην Αμερική, ο κ. Κολοβός εξήγησε πως σε περίπτωση ατυχήματος στον σταθμό, «θα υπάρξουν θύματα σε κλίμακα 5 χιλιομέτρων, ενώ έως τα 1.600 μιλάμε για το 99% των ανθρώπων».

Η πρόταση του κ. Κολοβού είναι, σε περίπτωση που αποφασιστεί η εγκατάσταση στου σταθμού, να γίνει στην ανοιχτή θάλασσα σε απόσταση τουλάχιστον 10 χιλιομέτρων από κατοικήσιμες περιοχές.

Ακόμη περισσότερο ο κ. Κολοβός τόνισε την ανάγκη να μην προχωρήσει το έργο στον «ήδη επιβαρυμένο κόλπο του Παγασητικού», καθώς αυτό θα έθετε σε σημαντικό κίνδυνο την υγεία των πολιτών και το περιβάλλον, ενώ ταυτόχρονα θα επηρέαζε τις εργασίες των αλιέων και το επίπεδο του τουρισμού στην περιοχή.

Τέλος, ο κ. Κολοβός απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες του Βόλου και τους τοπικούς φορείς, να δώσουν το παρόν στο σημερινό συμβούλιο, όπως επίσης και στον Δήμαρχο Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέο, για να δοθεί μια λύση σήμερα και να «τελειώσει» το θέμα.

Προηγούμενο άρθροΤρεις απεργιακές συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά στον Βόλο
Επόμενο άρθροΔημήτρης Τσιμπανάκος: «Θετική εξέλιξη το δικαίωμα ασθενείας για τους λογιστές»