”Αγαπητές φίλες και φίλοι, όλοι αγωνιούμε για τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την ποιότητα της ζωής μας και την προστασία του τόπου μας.
Φέτος κλείνουν 5 χρόνια συνεχούς αγώνα για την ανάκτηση του καθαρού αέρα στην πόλη του Βόλου, η πόλη που αποτελεί και το δικό μου μητρογονικό έδαφος. Είναι ένας αγώνας τον οποίο δίνουμε οι πολίτες έτσι ώστε τα παιδιά της περιοχής να μην αποτελέσουν τα πειραματόζωα μιας ανάλγητης νεκροπολιτικής από τη μεριά της κρατικής εξουσίας που προασπίζεται τα συμφέροντα των αποικιοκρατικών εταιριών οι οποίες λυμαίνονται την περιοχή.
Ο αγώνας αυτός, παλέψαμε να παραμείνει υπερκομματικός και διάφανος γιατί αφορά όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης. Προσωπικά υπεραμύνθηκα σθεναρά την ανεξαρτησία μου από οποιαδήποτε αναφορά και εργαλειοποίηση αυτού του αγώνα από κομματικούς προσεταιρισμούς.
Όμως, οι πρόσφατες εξελίξεις φανερώνουν την επικίνδυνα αυξανόμενη απαξίωση των πολιτών από την τοπική και κεντρική εξουσία. Ο Βόλος, γνωστός και ως η κερκόπορτα της Ελλάδας στην υποδοχή των πιο καταστροφικών περιβαλλοντικών πρακτικών, προσφορά των δύο τελευταίων κυβερνήσεων, τον τελευταίο καιρό έρχεται διαρκώς αντιμέτωπος με την προκλητική συμπεριφορά της δημοτικής αρχής, η οποία, απειλώντας τους πάντες με εξώδικα, αρνείται εμφατικά να συνομιλήσει με φορείς και πολίτες που αντιδρούν στην επιβλαβή εγκατάσταση μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου στον Παγασητικό.
Ως πολιτικό ον αντιλαμβάνομαι ότι έχει πλέον φτάσει η χρονική συγκυρία να ενώσω τη φωνή μου με όμορες φωνές, που όλες μαζί θα απαιτήσουμε τα αναφαίρετα δικαιώματα μας για δικαιοσύνη, υγεία, αμόλυντο αέρα, καθαρή θάλασσα, γη και ελευθερία πιο οργανικά και πιο δυναμικά από ποτέ. Καθώς αυτή τη στιγμή διακυβεύεται όχι μόνο η αξιοπρέπεια μας αλλά και η ίδια μας η ύπαρξη, αντιμετωπίζοντας μια σειρά πολιτικών εκμηδένισης των βασικών μας ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ήρθε η ώρα ο αγώνας που δίνω να διεξαχθεί από μια συλλογική πλατφόρμα που θα πιέσει σθεναρά και συστηματικά τα κέντρα λήψης αποφάσεων έτσι ώστε να μην αποφασίζουν πλέον άλλοι για εμάς χωρίς εμάς.
Πρόσφατα παραβρέθηκα σε μια ομαδική ανταλλαγή καίριων προτάσεων, όχι από κάποιο συστημικό think tank κυβερνητικών συμβούλων ή από επαγγελματίες spin doctors της πολιτικής, αλλά από αληθινούς ανθρώπους, συναγωνιστές/στριες και φρέσκα πρόσωπα γεμάτα πάθος και σεβασμό για τα κοινά/commons, τα οποία συγγράφουν μαζί το όραμα τους για μια ανθρώπινη και βιώσιμη κοινωνία. Αυτή η προσπάθεια αποτελεί μία γνήσια ΤΟΜΗ στην πολιτική ζωή του τόπου. Τα πρόσωπα αυτά απαρτίζουν την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή του συλλογικού κινήματος ΜΕΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη. Αυτές μας τις προτάσεις θα τις διαβάσετε στο έντυπο υλικό που θα κυκλοφορήσει και θα αφορά τα πιο ζωτικά σημεία της ύπαρξης μας μέσα στην κοινωνία, με κύριες θεματικές ενότητες την εργασία, την ακρίβεια, τη στέγη, το ασφαλιστικό, την υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό, το περιβάλλον, τις ιδιωτικοποιήσεις, τα έμφυλα δικαιώματα, την κρατική καταστολή, το προσφυγικό, την ελευθερία του τύπου.
Αποφασίζω λοιπόν να συνεχίσω τον αγώνα μου για την αξιοπρέπεια του τόπου που αγαπώ, από αυτό το συλλογικό μετερίζι, και σας γνωστοποιώ ότι θα κατέβω ως υποψήφια βουλεύτρια Μαγνησίας με το ΜΕΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη δίπλα σε αξιόμαχους συμπολίτες μου.
Γιατί όλα μπορούν και αξίζει να είναι αλλιώς”!
Ευτυχία (Φαίη) Τζανετουλάκου
Δρ Ιστορίας της Τέχνης
Περιβαλλοντική ακτιβίστρια
Προηγούμενο άρθροΤην Σούρπη Αλμυρού επισκέφτηκε ο Δημήτρης Τσιμπανάκος
Επόμενο άρθροΑντίθετη η Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Μαγνησίας στην εγκατάσταση σταθμού LNG στον Παγασητικό