Συνέντευξη τύπου για το ζήτημα εγκατάστασης πλωτού σταθμού υγροποιημένου αερίου (LNG) στον Παγασητικό, αλλά και το δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας παραχώρησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου με την παράταξη «Συμμαχία για τον Βόλο», κ. Παπαπέτρος. Μαζί του βρέθηκαν ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, κ. Βενέτης, εκπρόσωπος του συλλόγου για την προστασία και ανάδειξη του Παγασητικού, κ. Μουτσινάς και ο ερευνητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Κούργιας.

«Ζήτημα βόμβα» για τα θεμέλια της πόλης χαρακτήρισε ο κ. Παπαπέτρος το LNG, το οποίο μπορεί να προκαλέσει μείζονα προβλήματα στο περιβάλλον και την υγεία των πολιτών της πόλης. Αιχμές άφησε ο κ. Παπαπέτρος για την διαδικασία της επιλογής της περιοχής του Βόλου, ερωτώντας αν «ήταν όντως κυβερνητική επιλογή ή βρήκαν την πόρτα ανοιχτή»;

Όσον αφορά τα θέματα για το περιβάλλον, σύμφωνα με τον κ. Παπαπέτρο οι δεξαμενές καθαρίζονται με χλώριο, το οποίο όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «μπορεί να είναι χρήσιμο για διάφορες διαδικασίες, αλλά καταστρέφει τη ζωή».

Τώρα όσον αφορά την οικονομία ο κ. Παπαπέτρος έθεσε ερωτήματα για το πόσες θέσεις εργασίας θα ανοίξουν και ακόμη περισσότερο, εάν αυτές θα στελεχωθούν από ντόπιους εργάτες και επιστήμονες ή όχι. Επίσης ανέφερε πως «οι θέσεις που θα κλείσουν θα είναι ακόμη περισσότερες», κάνοντας λόγο για την αρνητική επίδραση που θα έχει το έργο στον τουρισμό.

Σε περίπτωση ατυχήματος ο κ. Παπαπέτρος χαρακτήρισε τον κίνδυνο ως «επιπέδου Χιροσίμα», αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «δεν θέλουμε μια βόμβα προκαταβολικά στην πόλη μας». Συνεχίζοντας ο κ. Παπαπέτρος τόνισε πως «απέναντι στον κίνδυνο έκρηξης ζητάμε μια εκρηκτική αντίδραση από τον κόσμο», καθώς σύμφωνα με τον ίδιο η εγκατάσταση του σταθμού όχι απλά δεν θα έλυνε προβλήματα, αλλά θα δημιουργούσε περισσότερα. Ο κ. Παπαπέτρος πρότεινε με τη συμμετοχή των επιστημονικών φορέων στροφή σε πηγές ανανεώσιμης ενέργειας.

Όσον αφορά τώρα το πολιτικό κομμάτι, ο κ. Παπαπέτρος ανέφερε πως το ζήτημα του LNG «ανέδειξε τις παθογένειες της δημοτικής αρχής ως προς τον τρόπο άσκησης καθηκόντων», τονίζοντας πως «η πόλη πορεύεται χωρίς προγραμματισμό, με άρνηση άσκησης αρμοδιοτήτων».

Αναφερόμενος στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Παπαπέτρος ανέφερε πως «πραγματικός διάλογος συνέβη μόλις αποχώρησε η δημοτική παράταξη του κ. Μπέου», ενώ μέχρι τότε επικρατούσαν σύμφωνα με τον ίδιο «κραυγές και δημόσιος μονόλογος». Ο κ. Παπαπέτρος τόνισε πως είναι αρμοδιότητα  του δημοτικού συμβουλίου να εκφέρει άποψη, καθώς ζητήθηκε από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, ενώ στη συνέχεια εξήγησε πως νομικά είναι υποχρεωμένος ο Δήμαρχος κ. Μπέος να υλοποιήσει τις αποφάσεις του συμβουλίου.

Συνέχισε υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά πως «εμείς οι κοπρίτες και οι άπλυτοι δεν θέλουμε μονολόγους, θέλουμε διάλογο, όχι να κρυβόμαστε απαξιώνοντας τους θεσμούς. Ανάμεσα στους πολιτικούς θεσμούς και το λαϊκό αίσθημα υπάρχει χάσμα».

Την υποψηφιότητά τους με την παράταξη του κ. Παπαπέτρου ανακοίνωσαν στο τέλος ο κ. Βενέτης και ο κ. Κούργιας, με τον κ. Μουτσινά να αναφέρει πως η επιτροπή πολιτών «ΌΧΙ LNG στον Παγασητικό» θα εκφράσει επίσης την επίσημη υποστήριξη της στη «Συμμαχία για τον Βόλο» στις προσεχείς ημέρες.

Προηγούμενο άρθρο29 Απριλίου ο ετήσιος περίπατος του Make-A-Wish Ελλάδος στο κέντρο της Αθήνας με «φολκλορικές» εκπλήξεις για την ευχή ενός παιδιού!
Επόμενο άρθροΗ Αμπερ Χερντ κάνει comeback ως «πριγκίπισσα Μίρα» στο «Aquaman»