Επισκέφτηκα την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, μετά από αίτημά μου για να τους ευχαριστήσω προσωπικά για τη μέχρι σήμερα συνδρομή των εθελοντών της σε τραγικά συμβάντα, όπως ο καταστροφικός σεισμός στην Τουρκία και η δολοφονία των 57 συνανθρώπων μας στα Τέμπη.Σε κάθε τραγικό συμβάν, η πιστοποιημένη ομάδα εθελοντών του Βόλου, ο καθένας με την ειδικότητά του, δίνει το παρόν και συνεργάζεται άψογα με τις αρχές και ειδικότερα με το Πυροσβεστικό Σώμα.Μελανό σημείο στη λειτουργία της ΕΟΔ, η ανυπαρξία οικονομικής κάλυψης των εξόδων της, έξοδα τα οποία καλύπτουν οι ίδιοι εθελοντές με δικά τους χρήματα, και κάποιες φορές ορισμένοι ανώνυμοι χορηγοί.

Η ΕΟΔ εξειδικεύεται στην ορεινή διάσωση, στη διάσωση σε υγρό στοιχείο, στην αντιμετώπιση καταστροφών, στις πρώτες βοήθειες, στους σκύλους έρευνας, με πανάκριβο εξοπλισμό που προμηθεύεται, και συντηρούν οι εθελοντές της με δικούς τους πόρους.Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ με συγκεκριμένες προτάσεις και θέσεις, και εγώ προσωπικά είμαστε δίπλα στους εθελοντές που είναι πιστοποιημένοι από κρατικό φορέα και είναι ενταγμένοι στις επίσημες λίστες της Γ.Γ.Π.Π, και τους στηρίζουμε.

Για να απολαμβάνουμε τις υπηρεσίες των εθελοντών μας πρέπει η πολιτεία να τους «αγκαλιάσει» και να φροντίσει για την εκπαίδευση και οικονομική στήριξη των δαπανών τους. Στην πολιτική προστασία που εθελοντικά δραστηριοποιούνται οι εθελοντές μας, απαιτείται ενεργοποίηση κυβέρνησης ουσίας, και όχι επικοινωνίας όπως είναι η Νέα Δημοκρατία.

Προηγούμενο άρθροΟ διευθυντής του 29ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου εκφράζει ευχαριστίες στον Αχιλλέα Μπέο για τις παρεμβάσεις του
Επόμενο άρθροΣτον Βόλο ο Γιάνης Βαρουφάκης στις 10 Μάϊου – Που θα μιλήσει