Νέα στοιχεία βγήκαν στην επιφάνεια με την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης για τις καταστάσεις που οδήγησαν στον θάνατο της άτυχης Ελένης Γαλάνη στις 30 Ιουνίου 2022 στο Αλιβέρι του Βόλου. Η 14χρονη είχε νοσηλευτεί για περίπου έξι μήνες στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη και το Ιπποκράτειο, όπου άφησε την τελευταία της πνοή.

Η 14χρονη είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο όταν πέφτοντας κατά τη διάρκεια μπάνιου υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, οι οποίες μάλιστα την έθεσαν σε κωματώδη κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης, με έκθεση του ιατροδικαστή δεν αποκλείεται το γεγονός, να έπαθε η νεαρή ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια του μπάνιου, με αυτό να προκαλεί την πτώση της. Ο ιατροδικαστής δεν βρήκε σημείο εισόδου και εξόδου στο σώμα της, αλλά όπως εξήγησε δεν είναι απαραίτητο, καθώς η άτυχη 14χρονη λουζόταν με νερό και ήταν ξυπόλητη στο μπάνιο.

Ωστόσο δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί αν η ανακοπή καρδιάς που υπέστη η 14χρονη οφειλόταν σε ενδεχόμενη ηλεκτροπληξία, ενώ η μικρή δεν φαινόταν να πάσχει από κανένα καρδιακό νόσημα.

Μάλιστα με έκθεση πραγματογνώμονα διαπιστώθηκε, ότι στον χώρο πραγματοποιούταν ρευματοκλοπή, με τις συνθήκες να είναι άκρως επικίνδυνες, καθώς δεν υπήρχε καμία ασφάλεια. Πιο συγκεκριμένα, στο σπίτι και δη στο μπάνιο υπήρχε γυμνό καλώδιο που συνδεόταν με κολώνα της ΔΕΗ για παροχή ρεύματος. Επίσης στο πόρισμα φαίνεται ότι κανένα σημείο του σπιτιού δεν είχε γείωση.

Τα αδικήματα που εξετάζονται είναι η θανατηφόρα έκθεση σε κίνδυνο, σχετικά με την 14χρονη, η έκθεση σε κίνδυνο για τα άλλα δύο εγγόνια του 46χρονου που κατοικούν στο σπίτι, όπως και η κοινώς επικίνδυνη βλάβη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο.

Προηγούμενο άρθροΒόλος: Εισέβαλε στα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας για πρόστιμο που του επιβλήθηκε
Επόμενο άρθροΠρωταθλητές στον εμβολιασμό παιδιών | in.gr