Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λάρισας κάθισε το πρωί της Τρίτης 2 Μα’ί’ου,  ένας 37χρονος, κατηγορούμενος για κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου, ο οποίος δεν μπορεί να αντισταθεί λόγω νοητικής στέρησης.

Για την πράξη του αυτή ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε πρωτόδικα το 2017 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Τρικάλων, σε κάθειρξη 7 ετών.

Όπως έγινε γνωστό κατά την ακροαματική διαδικασία, τον Αύγουστο του 2014 στη Λάρισα, ο κατηγορούμενος είχε γνωρίσει τον τότε 14χρονο. Οι δύο τους είχαν αναπτύξει φιλική και ερωτική σχέση και το Φεβρουάριο του 2015 πήγαν μαζί στο Βόλο κι έμειναν σε ξενοδοχείο της πόλης.

Το βράδυ, αφού είχε προηγηθεί ερωτική πράξη, ο 14χρονος αποχώρησε από το ξενοδοχείο, παίρνοντας μαζί του την βαλίτσα του κατηγορούμενου την οποία στη συνέχεια πέταξε στο λιμάνι κρατώντας μόνο τα χρήματα και κάποια προσωπικά αντικείμενα.

Ο κατηγορούμενος διαπιστώνοντας ότι λείπει η βαλίτσα του, ειδοποίησε τη ρεσεψιόν η οποία κάλεσε την αστυνομία που εντόπισε τον 14χρονο στον σιδηροδρομικό σταθμό Βόλου.

Στο δικαστήριο ο 37χρονος κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες και τόνισε ότι δεν είχαν ερωτική σχέση παρά μόνο φιλική, ενώ πρωτόδικα ο κατηγορούμενος είχε ισχυριστεί ότι είχαν ερωτική σχέση, αλλά δεν γνώριζε για το πρόβλημα υγείας του 14χρονου ούτε ότι ήταν ανήλικος.

Μετά τις καταθέσεις μαρτύρων και χωρίς να είναι παρών ο τότε 14χρονος και σήμερα 22χρονος, ο εισαγγελέας ανέφερε πως τα πραγματικά περιστατικά συγκροτούν το αδίκημα της αποπλάνησης παιδιού που έχει συμπληρώσει τα 14 αλλά όχι τα 15 έτη και το οποίο είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και ζήτησε ”να παύσει η ποινική δίωξη του κατηγορουμένου λόγω παραγραφής του αδικήματος, δεδομένου και του πλημμεληματικού χαρακτήρα της εν λόγω πράξης”.

Τελικά το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα την οριστική παύση της ποινικής δίωξης του κατηγορουμένου.

Προηγούμενο άρθροΤο μπλόκο στον Κασιδιάρη και οι αυταπάτες του πολιτικού συστήματος – Αποκλείστηκε αλλά δεν αφοπλίστηκε
Επόμενο άρθροΣτο Βόλο η Ζωή Κωνσταντοπούλου-Οι 5 του ψηφοδελτίου της Μαγνησίας