Σε ανακοίνωση του ο υποψήφιος Βουλευτής Μαγνησίας με την Ελληνική Λύση, κ. Αγραφιώτης, αναφέρει:

Συνάντηση με τους κ.κ. Παναγιώτη Περάκη και Νικόλαο Ζάχο Πρόεδρο και Γενικό Γραμματέα αντίστοιχα, του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων Νομού Μαγνησίας.Η σημερινή συνάντηση με τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα του Δ.Σ του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων Ν. Μαγνησίας, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία μου μετά από πρόσκλησή μου.

Ο Πρόεδρος κ. Περάκης αναφέρθηκε στις κυβερνητικές πολιτικές ετών οι οποίες έχουν «εξαφανίσει» την θαλάσσια αλιεία και την έχουν καταστήσει ουραγό, αντί πρωταγωνιστή σε μια χώρα που βρέχεται από θάλασσα. Ο Γενικός Γραμματέας κ. Ζάχος, εστίασε στον επιχειρούμενο καθορισμό αλιευτικών ζωνών και στον περιορισμό των εκτάσεων εκμετάλλευσης με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Οι αλιείς, όσοι έχουν απομείνει πλέον, εργάζονται κάτω από ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες, έχοντας εκτεθειμένη την περιουσία τους αλλά και τους εαυτούς τους, στα καιρικά φαινόμενα. Η αντιμετώπισή τους από την πολιτεία ως σήμερα δεν κρίνεται ικανοποιητική, αποτρέποντας τους νέους να ακολουθήσουν το επάγγελμα αλλά και οδηγώντας τους παλαιότερους σε ανεύρεση νέου.Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ είναι υπέρμαχος του πρωτογενούς τομέα, στον οποίο συμπεριλαμβάνεται και η αλιεία, με απώτερο σκοπό την ενδυνάμωσή του έτσι ώστε να παραχθεί πλούτος για την Ελλάδα και τους Έλληνες.Ανέφερα στον κ. Περάκη και στον κ. Ζάχο, πως η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ στο πρόγραμμά της, έχει συγκεκριμένες προτάσεις για την θαλάσσια αλιεία, τις ιχθυοκαλλιέργειες και τις υδατοκαλλιέργειες, καθώς και για τον μεταποιητικό τομέα των αλιευμάτων.

Ζητώντας τη στήριξή τους στις επικείμενες εκλογές, δεσμεύτηκα πως η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ και εγώ προσωπικά είμαστε και θα είμαστε δίπλα τους, με απώτερο σκοπό την επίλυση τυχόν προβλημάτων τα οποία ταλανίζουν τους επαγγελματίες του τομέα, έτσι ώστε η αλιεία να ηγηθεί στην παραγωγική αλυσίδα της χώρα μας.

Προηγούμενο άρθροΜετρό Θεσσαλονίκης: Βίντεο από δοκιμαστική κίνηση συρμού – Η ανάρτηση του Νίκου Ταχιάου
Επόμενο άρθροΤην Ζαγορά επισκέφθηκε ο Δημήτρης Τσιμπανάκος