Επαναλαμβανόμενη διείσδυση έδειξαν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης για τον νεαρό πρώην κρατούμενο στις φυλακές της Κασσαβέτειας. Αναστάτωση είχαν προκαλέσει οι καταγγελίες του 17χρονου, ο οποίος αφότου επέστρεψε στο Ηράκλειο Κρήτης εκμυστηρεύτηκε στην μητέρα του, ότι υπήρξε θύμα πολλαπλών ομαδικών βιασμών κατά τη διάρκεια της κράτησής του. Η μητέρα του 17χρονου μετά το αρχικό σοκ, τον παρότρυνε να απευθυνθεί αμέσως στις τοπικές αρχές.

Από την Εισαγγελεία Βόλου παραγγέλθηκε διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τα αδικήματα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση και της κακοποίησης κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή σε βάρος του 17χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα του ιατροδικαστή έδειξε επαναλαμβανόμενη διείσδυση, χωρίς όμως να φαίνονται χαρακτηριστικές κακώσεις που υποδεικνύουν βιασμό. Βέβαια, το παραπάνω αποτέλεσμα δεν αποκλείει το ενδεχόμενο βιασμού του 17χρονου, καθώς οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν αρκετό χρονικό διάστημα μετά τις καταγγελίες. Το τελικό πόρισμα θα βγει με την ολοκλήρωση των ψυχομετρικών τέστ και των ψυχολογικών εξετάσεων.

Η προκαταρκτική εξέταση μεταξύ άλλων έβγαλε στην επιφάνεια πληροφορίες για τις συνθήκες διαβίωσης στην Κασσαβέτεια. Πιο συγκεκριμένα, σε κάθε θάλαμο των δομών των φυλακών διέμεναν 12 κρατούμενοι, γεγονός που σηκώνει ερωτήματα, γιατί οι υπόλοιποι δεν αντιδρούσαν κατά τη διάρκεια των βιασμών. Έτσι στα πλαίσια της προκαρκτικής λαμβάνονται καταθέσεις από τους συγκρατούμενους του 17χρονου, οι οποίοι ερωτούνται για το τι έκαναν κατά τη διάρκεια των βασανιστηρίων του νεαρού θύματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 17χρονος βρισκόταν σε κράτηση στην Κασσαβέτεια από τον Σεπτέμβριο του 2022 έως και τον Μάρτιο του 2023, όταν και αφέθηκε ελεύθερος με βούλευμα του Συμβουλίου Ηρακλείου Πλημμελειοδικών.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του 17χρονου, από το πρώτο λεπτό που μπήκε στο σωφρονιστικό ίδρυμα ξεκίνησαν τα βασανιστήρια. Όταν ο 17χρονος υπέστη έναν σοβαρό ξυλοδαρμό  αναγκαστικά κατήγγειλε το τι του συνέβη. Έκτοτε άρχισε η καθημερινή, κάθε μορφής βία, την οποία νεαρός υπέμενε καθ’ όλη τη διάρκεια της κράτησής του.

Προηγούμενο άρθροSOS από τους επιστήμονες: Ανησυχία για την αλόγιστη χρήση των απολυμαντικών
Επόμενο άρθροΣαν σήμερα 10 Μα’ί’ου