Σφοδρή επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από τη Λάρισα, το βράδυ της Πέμπτης 11 Μα’ί’ου.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε βέβαιος ότι στις εκλογές της 21ης Μα’ί’ου θα είναι πρώτος και με διαφορά ο ΣΥΡΙΖΑ και εξαπέλυσε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι, ”πρέπει να σταματήσουν άμεσα, η αισχροκέρδεια, η οικογενειοκρατία, η ανισότητα, η αδιαφορία, η αλαζονεία, η αδικία, το καθεστώς Μητσοτάκη και ν’ αντικατασταθούν από αλλαγή υπέρ του λαού”.

Υποστήριξε ότι, ”οι ανισότητες διευρύνονται, οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι ενώ, ένα αυταρχικό παρακράτος καταλύει βάναυσα τις ελευθερίες μας, ακόμη και αυτή των επικοινωνιών μας, με κακόβουλα λογισμικά και παρακολουθήσεις”.

Στη συνέχεια είπε ότι, ”ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί γνήσιο εκφραστή και κορμό της δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης του τόπου μας. Γι’ αυτό πρέπει να νικήσει και θα νικήσει”.

Ο κ. Τσίπρας είπε ακάμα ότι, ”ο πρωθυπουργός για πρώτη φορά παραδέχθηκε το σκάνδαλο των υποκλοπών, στην τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών, χωρίς εθνικό λόγο για τις παρακολουθήσεις” και αναρωτήθηκε, ”αν όμως δεν υπήρξε εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις, πώς ο ίδιος επικαλέστηκε το εθνικό απόρρητο στην εξεταστική για να συγκαλύψει την αλήθεια; Γιατί η υπεύθυνη εισαγγελέας της ΕΥΠ, κυρία Βλάχου, που υπέγραψε τις παρακολουθήσεις χωρίς να υπάρχει εθνικός λόγος, δηλαδή παράνομα, παραμένει ακόμη στη θέση της; Γιατί εννέα μήνες τώρα καμιά κατηγορία δεν έχει απαγγελθεί σε κανέναν από τη Δικαιοσύνη; Τι ακριβώς κάνει ο κύριος Ντογιάκος και οι εισαγγελείς που έχουν αναλάβει αυτή την έρευνα”;

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο επίσης για, ”χειραγώγηση της δικαιοσύνης, της ενημέρωσης, των ανεξάρτητων αρχών, των θεσμών της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας”.

Χαρακτήρισε τη σημερινή διακυβέρνηση, ”αυταρχική δημοκρατία”κι απευθυνόμενος στους ”συντηρητικούς πολίτες της ΝΔ” ρωτώντας,”θα ξεπλύνετε αυτή τη ντροπή για τη δημοκρατία και για την παράταξή σας”;

Προηγούμενο άρθροΚατεδάφιση εγκαταλελειμμένου ακινήτου στο κέντρο της πόλης από τον δήμο Πειραιά
Επόμενο άρθροΠέθανε 88χρονη σε περιοχή της Μαγνησίας