Προεκλογική ομιλία σε ένα κατάμεστο Εκθεσιακό Κέντρο 10 μέρες πριν τις εκλογές πραγματοποίησε ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κομματικά στελέχη, φίλοι και ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας γέμισαν τον χώρο του εκθεσιακού, περιμένοντας τον κ. Μητσοτάκη να μιλήσει και να αναλύσει το κυβερνητικό του πλάνο και τι περιέχει αυτό για την Μαγνησία.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην περιοδεία του στην Θεσσαλία συνόδευσε τον κ. Μητσοτάκη και ο γιός του Κωνσταντίνος.

Μεταξύ άλλων στην ομιλία ήταν παρόντες οι υποψήφιοι βουλευτές Μαγνησίας Χ. Μπουκώρος, Ζ. Μακρή, Θ. Λιούπης, Κ. Μαραβέγιας, Χ. Τριαντόπουλος, Έφη Αντωνίου, ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, η αντιπεριφερειάρχης κ. Κολυνδρίνη, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Σούρλας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Χαρδαλιάς.

Ως τις “πιο κρίσιμες εκλογές των τελευταίων ετών” χαρακτήρισε ο κ. Μητσοτάκης τις προσεχείς εκλογικές αναμετρήσεις, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο “μας βρίσκουν σε ένα σταυροδρόμι επιλογής. Ανάμεσα σε δύο κόσμους που θα καθορίσουν την εθνική πορεία για μία δεκαετία. Είτε συνεχίζοντας στον δρόμο της σιγουριάς και της προόδου είτε ρισκάροντας με νέες περιπέτειες”.

Από την ομιλία του κ. Μητσοτάκη δεν έλειψαν και τα “καρφιά” προς τον πολιτικό του αντίπαλο, κ. Αλέξη Τσίπρα, με τον Πρωθυπουργό να αναφέρει χαρακτηριστικά πως “κάποιοι  ονειρεύονται πάλι την εξουσία απειλώντας ότι η δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς. Όντως είναι αλλιώς και σίγουρα καλύτερα από το παρελθόν. Ας έρθουν στον Βόλο για να δουν ότι η Θεσσαλία και η Ελλάδα θα πει όχι δεύτερη φορά στη συμφορά”.

Όσον αφορά τον Βόλο και τη Μαγνησία, ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε έναν αριθμό από έργα. Πιο συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για έργα όπως οι ανανεωμένες φοιτητικές εστίες, η μετεγκατάσταση του Δικαστικού Μεγάρου σε νέα τοποθεσία, ένα Ποδηλατοδρόμιο διεθνών προδιαγραφών, η κατασκευή του Μουσείου της Αργούς, η ανακαίνιση του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου, ενώ έκανε λόγο και για τη χρηματοδότηση της ΔΕΥΑΜΒ για την αποπληρωμή των χρεών της.

Ο κ. Μητσοτάκης επίσης εστίασε σε δύο ακόμη ζητήματα που αφορούν την πόλη του Βόλου και σύμφωνα με τον ίδιο θα αποτελέσουν προτεραίοτητα για την περιοχή μετά τις εκλογές. Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για τη μετεγκατάσταση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Βόλου από το κέντρο και την επαναχάραξη της χερσαίας ζώνης του λιμανιού, ώστε να λυθεί η εκκρεμότητα του παραλιακού πάρκου του Αγίου Κωνσταντίνου.

Για το Λιμάνι του Βόλου ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως “ο Βόλος μετατρέπεται σε μία αναπτυξιακή πόλη με ένα λιμάνι που μπορεί να αποτελέσει μία νέα πύλη εισόδου που μπορεί να ανταγωνιστεί λιμάνια της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, μια πόλη που έχει τόσο δυναμική ιστορία στη μεταποίηση και στο εμπόριο θα βρει πάλι τη θέση που της αξίζει στον αναπτυξιακό χάρτη της χώρας”.

Από τον κ. Μητσοτάκη δεν έγινε κάποια αναφορά στα ζητήματα της ολοκλήρωσης του Περιφερειακού και της εγκατάστασης σταθμού LNG στον Παγασητικό.

 

Προηγούμενο άρθροΑγροτικά προϊόντα: Ευρωπαϊκή συμφωνία για τις γεωγραφικές ενδείξεις
Επόμενο άρθροΓιάννης Βαρουφάκης από τον Βόλο: Θρασύδειλος πολιτικός ο Κυριάκος Μητσοτάκης