Με τη συμμετοχή και των 16 σχολικών μονάδων στη Μαγνησία- Οι εκπαιδευτικοί δεν συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις

Κανονικά διεξήχθησαν προχθές οι πανελλαδικού τύπου εξετάσεις σε 16 σχολικές μονάδες της Μαγνησίας. Πρόκειται για την ελληνική Pisa μέσα από την οποία θα αξιολογηθεί το επίπεδο των γνώσεων των μαθητών, με τους εκπαιδευτικούς του νομού να μην συμμετέχουν στη στάση εργασίας που προκήρυξαν ΟΛΜΕ και ΔΟΕ και ενάντια στην οποία είχε προσφύγει στο ΣτΕ το Υπουργείο Παιδείας.

Οι μαθητές εξετάστηκαν στα πεδία της ελληνικής γλώσσας και μαθηματικών στο πλαίσιο προγράμματος για τη διεθνή αξιολόγησή τους, που έγινε για δεύτερη συνεχόμενη φορά φέτος στη χώρα και στην οποία συμμετείχαν μαθητές από 600 συνολικά σχολικές μονάδες, 300 δημοτικά και ισάριθμα γυμνάσια, τα οποία επιλέχθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας με διαδικασία στρωματοποιημένης δειγματοληψίας.

Οι εξετάσεις έγιναν σε δύο γνωστικά αντικείμενα, στην ελληνική γλώσσα και στα μαθηματικά και η συμμετοχή θα είναι ανώνυμη. Οι μαθητές δεν θα λάβουν βαθμολογίες, ενώ τα στοιχεία θα συγκεντρωθούν προκειμένου να γίνει αξιολόγηση του επιπέδου των μαθητών και να δρομολογηθεί, ενδεχομένως αλλαγή στα σχολικά εγχειρίδια, αναμόρφωση του σχολικού προγράμματος και ό,τι άλλο μπορεί να κριθεί αναγκαίο.

Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ τα αποτελέσματα των εξετάσεων είναι ανώνυμα και δεν συνεκτιμώνται από τους εκπαιδευτικούς κατά την αξιολόγηση της επίδοσης των μαθητών στα συγκεκριμένα μαθήματα.

Προηγούμενο άρθροΔιακοπή νερού στον Βόλο – Δείτε που
Επόμενο άρθροΈως την Τετάρτη 31 Μαΐου οι αιτήσεις εισαγωγής στο Μουσικό Σχολείο Βόλου