Σε θρίλερ εξελίσσονται οι εκλογές στην Τουρκία, καθώς ο Ερντογάν φέρεται να προηγείται του Κιλιτσντάρογλου, με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης όμως να λέει ότι «είμαστε μπροστά», αμφισβητώντας τα αποτελέσματα που ανακοινώνονται!

Ο Ερντογάν προηγείται σταθερά έναντι του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ωστόσο σιγά-σιγά η διαφορά μειώνεται καθώς ενσωματώνονται οι ψήφοι των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου ο Ερντογάν υστερεί.

Μάλιστα, και τα δύο στρατόπεδα δηλώνουν στο Reuters ότι πλέον το πιθανότερο σενάριο είναι υπάρξει δεύτερος γύρος για την ανάδειξη του 13ου προέδρου της Τουρκίας.

Ο τρίτος προεδρικός υποψήφιος, ο υπερεθνικιστής Σινάν Ογάν, που λαμβάνει μέχρι στιγμής ποσοστό λίγο πάνω από το 5%, είπε ότι κατά την εκτίμησή του η ανάμετρηση για τις προεδρικές εκλογές θα κριθεί πιθανότατα στον δεύτερο γύρο της 28ης Μαϊου.

«Βλέπουμε μια υψηλή πιθανότητα οι εκλογές να πάνε στον β΄ γύρρ», δεδομένου ότι ουδείς εκ των δυο βασικών υποψηφίων φαίνεται ότι θα εξασφαλίσει το 50%, είπε ο Ογάν -πιθανός ρυθμιστής στον επαναληπτικό γύρο – προσθέτοντας ότι «οι Τούρκοι εθνικιστές και οι Κεμαλιστές παίζουν ρόλο κλειδί σ’ αυτές τις εκλογές».

Η συμμετοχή στις φετινές κάλπες στην Τουρκία έφτασε στο εντυπωσιακό 93,6%, ξεπερνώντας κατά πολύ το 86% των εκλογών του 2018.

Πηγή: iefimerida

 

Προηγούμενο άρθροΠρωταθλήτρια η ΑΕΚ-Φιέστα στη Νέα Φιλαδέλφεια
Επόμενο άρθροΗ Ελένη Φουρέιρα αγκαλιά με τον γιο της για τη Γιορτή της Μητέρας