Για παραβίαση δικαστικής απόφασης βρέθηκε στο Αυτόφωρο χθες η 40χρονη μητέρα, σε βάρος της οποίας εκκρεμούν 50 μηνύσεις, διότι δεν άφηνε τον πρώην σύζυγο και τους γονείς του να δούν το 4χρονο παιδί της.

Η χθεσινή δίκη αφορούσε το συγκεκριμένο περιστατικό της 6ης Μαϊου, όταν και με δικαστική απόφαση η μητέρα ήταν υποχρεωμένη να δώσει το παιδί στα πεθερικά της από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Στο Δικαστήριο ως μάρτυρας βρέθηκε η πρώην πεθερά της κατηγορουμένης, η οποία υποστήριξε πως είχαν να δουν το παιδί από τον προηγούμενο Αύγουστο, ενώ η στάση της μητέρας ήταν “εριστική” και δεν έκανε προσπάθειες συμφιλίωσης και συνεργασίας. Στο περιστατικό της 6/5 δήλωσε πως έκανε απόσταση 200 χιλιομέτρων από το Δίστομο στον Βόλο για να δει το εγγόνι της, με την μητέρα να της απαντάει πως μπορεί στις 6. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, η μάρτυρας βρήκε το σπίτι κλειδωμένο, ενώ από το μπαλκόνι η μητέρα ρωτούσε το παιδί αν θέλει να τους δει.

Τελικά αποφασίσανε να πάνε όλοι μαζί στο πάρκο, όπου τα πεθερικά αναγκάστηκαν να κάνουν μόνοι τους προσπάθειες για να εξοικειωθεί μαζί τους το παιδάκι, ενώ η μητέρα του καθόταν αμέτοχη σε ένα παγκάκι, μην επιτρέπωντας στο 4χρονο να πάει μαζί με τη γιαγιά του να πάρουν φαγητό.

Όταν κλήθηκε να απολογηθεί, η μητέρα ισχυρίστηκε πως όλες της τις πράξεις, τις κάνει για το καλό του παιδιού, το οποίο δεν επιθυμεί να βλέπει τους συγγενείς του, ενώ παράλληλα υποστήριξε πως έχει αναλάβει εξ’ ολοκλήρου την ανατροφή του παιδιού και το κόστος της.

Έπειτα έκανε λόγο για τις συνεχείς μηνύσεις που δέχεται από τα πρώην πεθερικά και τον σύζυγό της, ενώ υποστήριξε πως εκείνος την απειλή συνεχώς μπροστά από το παιδί, λέγοντας πως “θα την κλείσει φυλακή”.

Εν τέλει, η μητέρα καταδικάστηκε σε ποινή 300 ευρώ και επιπλέον τα δικαστικά έξοδα, χωρίς αναστολή, ενώ τα χρήματα πρέπει να καταβληθούν εντός πέντε ημερών , ειδάλλως θα βεβαιωθούν στην εφορία.

Προηγούμενο άρθροΑΑΔΕ: Αλλάζουν όλα στους ελέγχους της εφορίας – Πως θα γίνονται οι διασταυρώσεις σε real time
Επόμενο άρθροΣοκ στο Βόλο-Πέθανε ξαφνικά 47χρονος