Παρατημένος και σε άσχημη κατάσταση φέρεται ότι είναι ο 62χρονος γιατρός που έχει απασχολήσει αρκετές φορές την τοπική κοινή γνώμη καθώς έχει βάλει αρκετές φορές φωτιά στο σπίτι του.

Μάλιστα την Δευτέρα συνελήφθη από ανθρώπους του Ανακριτικού της Πυροσβεστικής Βόλου, καθώς έβαλε φωτιά σε εγκαταλελλειμμένη αποθήκη στο κέντρο του Βόλου, δίπλα από την βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Οι περίοικοι μόλις αντιλήφθηκαν την πυρκαγιά, κάλεσαν αμέσως την αστυνομία, ενώ κάποιοι βοήθησαν οι ίδιοι στην προσπάθεια σβήσιματός της.

Ο 62χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο, όπου αντιμετωπίζει κατηγορίες για εμπρησμό από πρόθεση. Ο κατηγορούμενος ζήτησε αναβολή για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του και θα δικαστεί σήμερα το μεσημέρι στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 62χρονος δεν έχει κάποιο συγγενικό πρόσωπο που μπορεί να τον βοηθήσει, καθώς ο αδερφός του αρνείται να παραστεί ως δικαστικός συμπαραστάτης, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζει πως δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να τον βάλει σε κάποια ιδιωτική ψυχιατρική κλίνικη.

Μάλιστα, καθώς δεν υπάρχουν δημόσιες δομές για έντονα ψυχιατρικά προβλήματα και δη για την αναίτια εμμονή με την χρήση πυρός, μια ενδεχόμενη ποινή φυλάκισης μπορεί να φανεί ως “προφυλακτική” για τον 62χρονο, ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα να λάβει ψυχιατρική περίθαλψη σε κάποια αρμόδια δομή φυλακών, όπως του Κορυδαλλού.

Υπενθυμίζεται ότι η γνωμάτευση της Ψυχιατρικής εξέτασης που προσκομίστηκε στην Εισαγγελεία, παρουσιάζει πως πρόκειται για ασθενή με σοβαρό ψυχοπαθητικό πρόβλημα και πλήρη επίγνωση των πράξεών του. ο 62χρονος βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, καθώς έχει παρατήσει τον εαυτό του, δεν προσέχει την υγιεινή του, ενώ αρνείται κάθε είδους φαρμακευτική αγωγή για τα διαγνωσμένα ψυχιατρικά προβλήματά του.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο 62χρονος συνελήφθη την Δευτέρα το βράδυ επειδή έβαλε φωτιά σε ξένη περιουσία, καθώς η συνεχής πράξη του να καίει το σπίτι του δεν συνιστά ποινικό αδίκημα.

Προηγούμενο άρθροΡυθμίσεις χρεών: Χαμηλές ταχύτητες για τις 36, 72 και 120 δόσεις
Επόμενο άρθροΣαν σήμερα 25 Μα’ί’ου