Σε 1.068 ανέρχονται οι δικαιούχοι του Κομφούζιο, με συνολική ενταγμένη έκταση 2.292,65 εκτάρια (22.926,5 στρέμματα), των οποίων οι αιτήσεις στήριξης υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της ετήσιας παράτασης της 1ης Πρόσκλησης της δράσης 10.1.08 «Εφαρμογή της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδοπτέρων», του ΠΑΑ.

Δείτε τα αποτελέσματα ΕΔΩ

Ο συνολικός προϋπολογισμός των πράξεων που προτείνεται για εγγραφή στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) ανέρχεται σε 1.040.863,10 ευρώ.

Το ύψος της ενίσχυσης

Το ύψος ενίσχυσης ορίζεται στα 454 ευρώ/εκτάριο ετησίως για το έτος εφαρμογής της πρόσκλησης για τις καλλιέργειες της ροδακινιάς, της νεκταρινιάς και της βερικοκιάς.

Στα παραπάνω ποσά συμπεριλαμβάνεται το κόστος συναλλαγής (αμοιβή επιβλέποντα γεωπόνου) που ανέρχεται σε 14 ευρώ ανά εκτάριο ετησίως.

Η οικονομική ενίσχυση χορηγείται ετησίως για να αποζημιώνει τους δικαιούχους για την απώλεια εισοδήματος (διαφυγόν εισόδημα), τις πρόσθετες δαπάνες και το κόστος συναλλαγής που συνεπάγεται η τήρηση των δεσμεύσεων της δράσης.

Οι δεσμεύσεις

Μεταξύ άλλων, οι δικαιούχοι δεσμεύονται να εφαρμόζουν τη μέθοδο της σεξουαλικής σύγχυσης (ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ) των μικρολεπιδοπτέρων – εχθρών της ροδακινιάς, νεκταρινιάς και βερικοκιάς και συγκεκριμένα της καρπόκαψας, της ανάρσιας και του φυλλοδέτη, στα ενταγμένα στη δράση αγροτεμάχια του οπωρώνα μέσω της υλοποίησης Ετήσιου Σχεδίου Εφαρμογής.

Η μέθοδος της σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδοπτέρων συνίσταται στην εγκατάσταση στον οπωρώνα ατμιστήρων-διαχυτήρων (dispensers) φερομόνης φύλου και φερομονικών παγίδων παρακολούθησης.

Στην περίπτωση αγροτεμαχίων με συγκαλλιέργεια επιλέξιμων στη δράση ειδών, η μέθοδος πρέπει να εφαρμόζεταιγια το σύνολο των συγκαλλιεργούμενων ειδών.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΦωταγωγείται πορτοκαλί το «Στρεφτάρη» για την Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης κατά Πλάκας
Επόμενο άρθροΤροχαίο με άλογο στη Φυτόκου – Καλά στην υγεία του ο οδηγός του αυτοκινήτου