Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 11 το πρωί η ενημερωτική εκδήλωση που συνδιοργανώνει η ομάδα του Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης «Job Center» της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου με το Τμήμα Ανθρωπίνου Δυναμικού της Del Monte HR Ελλάς. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στις 2 το μεσημέρι.

Η ενημερωτική αυτή δράση αποσκοπεί στη διασύνδεση με ενεργές θέσεις εργασίας και διευκόλυνση των πολιτών στην υποβολή αιτήσεων. Αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρεία από τη Λάρισα, αναζητά συνολικά 750 εργαζόμενους, ανειδίκευτους και ειδικευμένους.

Η δράση είναι ανοικτή προς το κοινό ενώ οι αποδέκτες θα ενημερωθούν για το είδος των ανοικτών θέσεων, το εργασιακό καθεστώς, τις μισθολογικές και επιπρόσθετες παροχές της εταιρείας. Παράλληλα, θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν απευθείας με τους εκπροσώπους του Τμήματος Ανθρωπίνου Δυναμικού, να λύσουν την όποια απορία τους αλλά και να υποβάλλουν δια ζώσης τη σχετική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Η πρόεδρος του Δ.Σ του ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, κ. Σοφία Χάλαρη, τόνισε πως μέσα στο χρονικό διάστημα που λειτουργεί το Job Center, “οι συνάδελφοί μας έχουν κάνει δικτυώσεις με πολλές επιχειρήσεις και εργοστάσια”.

Όσον αφορά τη σημερινή εκδήλωση, η κ. Χάλαρη εξήγησε πως “ήρθαν οι συνεργάτες μας σήμερα να κάνουν μια ενημέρωση σε άτομα που δεν έχουν αυτή τη στιγμή εργασία, για να μπορέσουν στο κοντινό μέλλον να βρουν κάποια θέση εργασίας”.

Για τα πιο πρακτικά ζητήματα, η κ. Χάλαρη ενημέρωσε πως “οι θέσεις που ζητάνε είναι κοντά στις 700 και παρότι το εργοστάσιο είναι στη Λάρισα, θα τοποθετηθεί καθημερινό δρομολόγιο αυτοκινήτου για τους εργαζόμενους της περιοχής μας. Θα ξεκινήσουν με αρχική πεντάμηνη σύμβαση, νόμιμη με ένσημα. Εκτός από τις εργασίες στην παραγωγή, υπάρχει ζήτηση και για μόνιμες θέσεις όπως μηχανολόγοι μηχανικοί και χημικοί”.

Τέλος, ιδιαίτερα ευχαριστημένη εμφανίστηκε για την πορεία της δράσης η κ. Χάλαρη, υποστηρίζωντας πως “η ανταπόκριση του κόσμου είναι πάρα πολύ μεγάλη και περιμένουμε ακόμη περισσότερα άτομα μέχρι το μεσημέρι”.

Η συντονίστρια του Job Center και κοινωνικός λειτουργός, κ. Μαρκέλλα Βαλσάμη, μιλώντας για τη λειτουργία και τις δράσεις της δομής ανέφερε πως στόχος είναι να “τεκμηριώνουμε την απασχόληση με δράσεις ενεργοποίησης στα πλαίσια της ενεργού ένταξης των δικαιούχων του ελαχίστου εγγυημένου εισοδήματος και των ανθρώπων που διαβιούν στο κατώφλι της φτώχειας”.

Η κ. Βαλσάμη χαρακτήρισε τη σημερινή δράση ιδιαίτερα σημαντική, καθώς όπως δήλωσε “οι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα είτε ως άνεργοι, είτε θέλωντας να αλλάξουν εργασιακό πλαίσιο, να διασυνδεθούν με έναν νέο πιθανό εργοδότη, ο οποίος προσφέρει θέσεις εργασίας εποχικού χαρακτήρα, αλλά και μόνιμες”.

Προηγούμενο άρθροΞαφνικό και κρυφό διαζύγιο για την Όλγα Τρέμη
Επόμενο άρθροΜπορεί να είναι ο κοροναϊός η τελευταία πανδημία;