Ο Χαράλαμπος Μπιλλίνης είναι ο μοναδικός από τα έξι εκλεγμένα εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο οποίος κατέθεσε την υποψηφιότητά του για Πρύτανης του τοπικού Ιδρύματος. Η διαδικασία με την ηλεκτρονική υποβολή της πρότασης, εξέπνευσε την Κυριακή 28 Μαΐου.

Ο κ. Μπιλλίνης είναι  καθηγητής του Τμήματος Κτηνιατρικής με έδρα την Καρδίτσα.

Η παρουσίαση της υποψηφιότητάς του θα γίνει ενώπιον του Συμβουλίου Διοίκησης και της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου. Η διαδικασία ακρόασης και αξιολόγησης θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε 20 μέρες.

 

Αν δεν συμπληρωθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία, ο υποψήφιος δεν εκλέγεται πρύτανης και επαναλαμβάνεται η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για το αξίωμα του πρύτανη από την αρχή. Για την εκλογή του πρύτανη στην περίπτωση αυτή απαιτείται η συγκέντρωση της απόλυτης πλειοψηφίας του συνόλου των μελών του Συμβουλίου Διοίκησης.

Σύμφωνα με την προκήρυξη η θητεία του νέου πρύτανη που θα αναδειχθεί, εκπνέει στις 31 Αυγούστου 2026.

Ο Χ. Μπιλλίνης αποφοίτησε από το Τμήμα Κτηνιατρικής του Α.Π.Θ. το 1993. Το 1998 του απονεμήθηκε διδακτορική διατριβή στη «Μικροβιολογία & Λοιμώδη Νοσήματα» στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Είναι κάτοχος της Ευρωπαϊκής κτηνιατρικής ειδικότητας Ζωολογικής Ιατρικής, της υποειδικότητας Υγεία Πληθυσμών άγριας Πανίδας. Είναι καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας και Παρασιτολογίας του Τμήματος Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Πρόεδρος του Τμήματος Δημόσιας και Ενιαίας Υγείας, τέως Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας και τέως Πρόεδρος του Τμήματος Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Μοναδική υποψηφιότητα για την θέση του Πρύτανη αυτή του Χ. Μπιλλίνη

Είναι επιστημονικά υπεύθυνος σε 20 ερευνητικά προγράμματα κι έχει δημοσιεύσει πολλές εργασίες σε διεθνή περιοδικά.

Προηγούμενο άρθροΣυλλήψεις πέντε αστυνομικών για εμπλοκή τους σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών
Επόμενο άρθροΕπίθεση χάκερ στην Τράπεζα Θεμάτων-Ταλαιπωρία και στη Μαγνησία μαθητών και καθηγητών