Στην Εύβοια περιόδευσε το Σάββατο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας βρέθηκε αρχικά στην Χαλκίδα, όπου συνομίλησε με πολίτες και στην συνέχεια απήθυνε σύντομη ομιλία.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η ελληνική κοινωνία χρειάζεται στήριγμα κι ένα σχέδιο ανάσας και πρόσθεσε χαρακτηριστικά:

”Θα κάνουμε τα πάντα για να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς της 21ης του Μάη. Στις 25 του Ιούνη είναι μια νέα εκλογική αναμέτρηση. Στις 21 του Μάη είχαμε ένα όραμα που δεν καταφέραμε να κάνουμε πράξη. Ένα όραμα να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα, γι αυτό οραματιστήκαμε την απλή αναλογική, με στόχο την συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων.

Δυστυχώς, όμως, όλες οι άλλες προοδευτικές δυνάμεις, ενώ εμείς κοιτάζαμε το μέλλον της χώρας, κοίταζαν πώς θα μεγαλώσουν το δικό τους το χωράφι. Τους απλώσαμε το χέρι της συνεργασίας και αυτοί κοίταγαν να χτυπήσουν το δικό μας χέρι που τους απλώναμε και όχι τη δεξιά του κ. Μητσοτάκη”.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι, ”σ’ αυτές τις εκλογές αντιπαρατίθενται δυο προγράμματα. Από τη μία είναι αυτό της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, που λέει φοροαπαλλαγές στους πλούσιους και φορολεηλασία στους πολλούς, λέει ανυπαρξία κοινωνικού κράτους, διάλυση της δημόσιας υγείας, διάλυση των δημόσιων υποδομών. Από την άλλη είναι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που λέει ότι πρέπει να στηριχθεί η κοινωνία, να στηρίξουμε το δημόσιο σύστημα Υγείας, να αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια, να ενισχύσουμε το εισόδημα, να σταθούμε δίπλα στον αγρότη, τον κτηνοτρόφο, τον μικρομεσαίο επιχειρηματία. Γι αυτό επιλέγουμε να δώσουμε αυτή τη μάχη με όπλο το πρόγραμμά μας. Η αλήθεια είναι ότι εμείς δεν έχουμε σχέδιο να αυξήσουμε τους φόρους για τους πολλούς, αλλά να μειώσουμε τους έμμεσους φόρους, τον ΦΠΑ και τον ΕΦΚ, που έχουν λεηλατήσει το εισόδημα των νοικοκυριών”.

Ο κ. Τσίπρας αφού αναφέρθηκε στην ανάγκη επίλυσης προβλημάτων της Εύβοιας, κατέληξε λέγοντας χαρακτηριστικά:”Πάμε γερά για την μεγάλη ανατροπή, πάμε γερά για να δώσουμε ελπίδα, όνειρα και προοπτική”.

 

Προηγούμενο άρθροΗ νύχτα που έκανε θραύση στη Μύκονο
Επόμενο άρθροΒόλος: Αυτοκίνητο που οδηγούσε ιερέας χτύπησε γυναίκα σε λα’ι’κή αγορά