Οι Ενεργοί Πολίτες καλούν τους πολίτες του Βόλου την Τρίτη 6-6-2023 στις 11 το πρωί, στην είσοδο της Περιφέρειας Θεσσαλίας (πρώην Νομαρχία Μαγνησίας-Ιωλκού με Αναλήψεως) ”για να διαμαρτυρηθούμε για τα συνεχή περιστατικά ρύπανσης των τελευταίων ημερών στην τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ-Lafarge”.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Εδώ και εβδομάδες πολλοί πολίτες καταγράφουν με τα κινητά τους και βλέπουν με τα ίδια τους τα μάτια τεράστια νέφη τσιμεντόσκονης να πνίγουν την Αγριά και την πόλη του Βόλου. Γνωρίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια το εργοστάσιο καίει σκουπίδια για την παραγωγή τσιμέντου, οπότε αντιλαμβανόμαστε το πόσο επικίνδυνοι μπορεί να είναι αυτοί οι ρύποι για μας και τα παιδιά μας. Στο τελευταίο περιστατικό μάλιστα οι καπνοί εμπόδισαν την κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο Βόλου-Αγριάς. Είναι επίσης εξοργιστικό για τους πολίτες να έχουμε δει αυτά τα περιστατικά ρύπανσης και παράλληλα το επίσημο καταγραφικό να δείχνει σχεδόν μηδενικές τιμές.

Απαιτούμε η Περιφέρεια Θεσσαλίας να επιτελέσει το έργο της και να προστατέψει την υγεία των πολιτών. Ο Δήμος Βόλου επιτέλους να σταματήσει να ενισχύει την τσιμεντοβιομηχανία στην καύση σκουπιδιών και να ενδιαφερθεί για τη ρυπασμένη ατμόσφαιρα της πόλης μας.

Θα υπάρξει επιστημονική ενημέρωση και κατάθεση επιστολής προς τις αρμόδιες αρχές. Αν δεν πιέσουν οι πολίτες, δεν πρόκειται οι ιθύνοντες να ενδιαφερθούν. Οι πολίτες, οι σύλλογοι και οι φορείς του Βόλου ας προσπαθήσουν να σταματήσουν αυτόν τον παράγοντα ρύπανσης στα ανατολικά της πόλης μας.
Η υγεία των πολιτών είναι πάνω από κάθε κέρδος”.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Προηγούμενο άρθροΔήλωση παρέμβαση της Προέδρου της Δημοκρατίας για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος
Επόμενο άρθροDebate: Την Τρίτη 6 Ιουνίου συνεδριάζει η Διακομματική Επιτροπή