Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Δημοτικού Θεάτρου Βόλου, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Στο πλαίσιο αυτής της γιορτής που διοργανώνει ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος στις 23 Ιουνίου, στον Βόλο θα βρίσκεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, οι οποίοι και θα κόψουν την κορδέλα.

Στις 20.00 το απόγευμα θα ξεκινήσει η τελετή των εγκαινίων του κτιρίου, ενώ ο περιβάλλων χώρος δεν θα είναι ολοκληρωμένος στο 100%, καθώς συνεχίζονται οι εργασίες.

Νωρίτερα, θα έχει γίνει πανηγυρικός εσπερινός στον Μητροπολιτικό ιερό ναό του Αγίου Νικολάου και αμέσως μετά ο δήμαρχος, συνοδεία των επισήμων και του Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου θα μεταβούν πεζοί προς το Θέατρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να γίνουν έξι παραστάσεις με έντονη τη Βολιώτικη παρουσία μουσικών και λοιπών καλλιτεχνών, ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν σε αυτές το Μουσικό σχολείο της πόλης και η Φιλαρμονική Ορχήστρα, ενώ από τον Α. Μπέο αναζητούνται μεγάλα ονόματα από την Αθήνα για να συμπράξουν με τους Βολιώτες καλλιτέχνες.

Το εισιτήριο για τις παραστάσεις θα είναι συμβολικό και θα κοστίζει 2 ευρώ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Στόχος του έργου είναι η βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος και υποδομών ωφελείας πολιτών στην πόλη του Βόλου, μέσω της ανάδειξης του Δημοτικού Θεάτρου σε χώρο πολιτισμού, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης και στη λειτουργικότητα και ελκυστικότητα της περιοχής μέσω της αξιοποίησης της ιστορικής ταυτότητας και της πολιτιστικής κληρονομιάς. Το έργο αφορά στην επισκευή-ενίσχυση του φέροντα οργανισμού και την ανακαίνιση του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου, που βρίσκεται στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, στο παραλιακό μέτωπο της πόλης του Βόλου.

Οι εργασίες που προβλέπονται σχετικά με τον φέροντα οργανισμό του κτιρίου αφορούν αφενός στην ενίσχυση των στοιχείων από οπλισμένο σκυρόδεμα και αφετέρου την αποκατάσταση των βλαβών και αστοχιών που εντοπίσθηκαν λόγω της οξείδωσης οπλισμών και ενανθράκωσης του σκυροδέματος.

Στη στάθμη της θεμελίωσης έγινε ενίσχυση των μεμονωμένων θεμελίων με εγκιβωτισμό των υπαρχόντων σε ένα θεμέλιο από έγχυτο σκυρόδεμα και χρήση βλήτρων. Επίσης, ενίσχυση υποστυλωμάτων με μανδύα (έγχυτο και εκτοξευόμενο) καθώς και εργασίες εμποτισμού με αναστολέα διάβρωσης, επισκευαστικά διογκούμενα κονιάματα και υδροφοβικές βαφές. Τέλος πρόκειται να γίνουν ενισχύσεις δοκών με συνεχές ινοπλισμένο πολυμερές και αποκαταστάσεις τμημάτων πλακών.

Η ανακαίνιση του Δημοτικού Θεάτρου αφορά σε εργασίες αποξηλώσεων κουφωμάτων και φθαρμένων στοιχείων (μονωτικών, δαπέδων, επενδύσεων), αποκαταστάσεις τοιχοποιιών, επιστρώσεις δαπέδων (φουαγιέ, W.C., σκηνής και βοηθητικών χώρων), νέες επενδύσεις και αντικατάσταση κουφωμάτων όπου απαιτούνται.

Όσον αφορά στις ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες περιλαμβάνεται νέα εγκατάσταση τόσο κλιματισμού όσο και θέρμανσης σύμφωνα με την οποία προβλέπεται η τοποθέτηση δύο συστημάτων. Το ένα θα καλύπτει τις ανάγκες των χώρων γραφείων καθημερινής χρήσης και το δεύτερο τις ανάγκες των υπόλοιπων ενιαίων χώρων του Θεάτρου. Επιπλέον γίνονται νέες εγκαταστάσεις ύδρευσης-αποχέτευσης, ηλεκτρολογικών, πυρασφάλειας, καθώς και συστήματα θεατρικού φωτισμού και οπτικοακουστικών συστημάτων.

Προηγούμενο άρθροΞεκινάει δρομολόγια το ταχύπλοο HSC CAT1 από Μαντούδι προς Βόρειες Σποράδες
Επόμενο άρθροΧρ.Μπουκώρος: Έγκριση επιλογής αναδόχου για Κ.Υ. Αλμυρού- Βελεστίνου – Αργαλαστής