Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός από το Βόλο, ανακοίνωσε την Τετάρτη 7 Ιουνίου ότι, ”η πόλη είναι η μόνη στην Ελλάδα, ίσως και στην Ευρώπη που έχει τέσσερις πλέον κλωβούς- μετρητές της ποιότητας του αέρα, σύμφωνα με τα standards που ορίζει η νομοθεσία. Ο ένας είναι στην κινητή μονάδα στο Μηχανολογικό, ο δεύτερος είναι που αντικαταστήσαμε τον παλιό με τον πιο σύγχρονο που υπάρχει μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που δίνει το Υπουργείο, γιατί αυτοί μόνο οι μετρητές είναι οι νόμιμοι και λαμβάνονται τα στοιχεία,  στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου και δύο που εγκαταστήσαμε στη Νέα Δημητριάδα και στη συμβολή των οδών Αντωνοπούλου και Δημάρχου Γεωργιάδου. Θα έχουμε τα πιο σύγχρονα μηχανήματα να μετρούν ο,τι επιβάλει η νομοθεσία”.

Ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε στην κριτική που δέχεται η περιφερειακή αρχή για τα «μανιτάρια» καπνού στην ΑΓΕΤ, επισημαίνοντας ότι η καλόπιστη κριτική είναι πάντα δεκτή και τόνισε πως ”η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει πράξει παραπάνω απ’ όσα ορίζει ο νόμος και παραπάνω απ΄όσα της αναλογούν”.

Βέβαια, το θέμα δεν είναι μόνο οπτικό αλλά και όσφρησης καθώς οι Βολιώτες διαμαρτύρονται ότι οι δικές τους μύτες κι όχι εκείνες της…..ολφακτομετρίας μυρίζουν συχνά πυκνά καμένο πλαστικό και άλλα περίεργα χημικά.

Οσο για τον περιφερειακό, ουδέν νεώτερον από το περιφερειακό μέτωπο, καθώς ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε σε ”αλλαγές στο Πήλιο με έργα οδικής ασφάλειας και κυκλοφορίας”, τέτοιας κυκλοφορίας που χρειάζεται κανείς ακόμα και δυο ώρες για να φτάσει από το Βόλο στην Αφησσο!!!

Παρ’ όλ’ αυτά η χάραξη του Περιφερειακού στο Βόλο δεν θα αλλάξει δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας επισημαίνοντας ότι, ο Περιφερειακός δεν ανήκει στην Περιφέρεια, αλλά στο Υπουργείο!! Τόνισε πως η Περιφέρεια ζητούσε εδώ και χρόνια να κάνει την επικαιροποίηση της αρχικής μελέτης κι αυτό συνέβη μόλις πρόσφατα, ενώ στάθηκε στις διαμαρτυρίες και αντιδράσεις κατοίκων, με τον κ. Αγοραστό να σημειώνει πως ο μελετητής πήγαινε στο σημείο μελέτης με τη συνοδεία αστυνομίας.

Κατόπιν τούτων, ίσως ο υπεύθυνος για τη μη ολοκλήρωση του άκρως απαραίτητου έργου που ονομάζεται περιφερειακός δρόμος του Βόλου, είναι ο………Χατζηπετρής!!!

 

Προηγούμενο άρθροΤην απαλλαγή του Αχιλλέα Μπέου για εξύβριση προς τον Μ. Βαξεβανόπουλο αποφάσισε το δικαστήριο
Επόμενο άρθρο«Αποφάσισε να πάει στην Ίντερ Μαϊάμι ο Μέσι»