Χρηματική απάτη σε βάρος Βολιώτη επιχειρηματία πραγματοποίησαν δύο γυναίκες, 35 και 22 ετών αντίστοιχα. Οι κατηγορούμενες από την Καλαμάτα και την Άνω Λίοσια φέρεται να απέσπασαν ποσό ύψους 3500 ευρώ για δήθεν αγορές τροχόσπιτων μέσω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης. Οι δύο γυναίκες δεν βρέθηκαν χθες στο Δικαστήριο, όπου καταδικάστηκαν ερήμην.

Πιο συγκεκριμένα, το περιστατικό έλαβε μέρος στις 29 Μαρτίου του 2021, όταν η 35χρονη παραχώρησε τον τραπεζικό της λογαριασμό σε άγνωστο δράστη με το όνομα Χρήστος. Εκείνος χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό του στο Facebook παρίστανε έναν έμπορο από τη Σπάρτη και ανάρτησε στην πλατφόρμα Marketplace αγγελίες για πώληση μεταχειρισμένων τροχόσπιτων, κοστολογώντας τα στα 2700 ευρώ.

Ο ανυποψίαστος Βολιώτης επιχειρηματίας είδε την αγγελία και ενδιαφέρθηκε για την αγορά δύο τροχόσπιτων. Όταν επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον δράστη, εκείνος του ζήτησε 300 ευρώ προκαταβολή και 900 ευρώ για την έκδοση του τιμολογίου, τα οποία και εκείνος μετέφερε στον λογαριασμό του. Βέβαια παρά την υπόσχεση για την άμεση παράδωση του οχήματος, ο Βολιώτης περίμενε μάταια το τροχόσπιτο.

Μάλιστα την ίδια ακριβώς μέρα, ο δράστης έλαβε και τον τραπεζικό λογαριασμό της 22χρονης δεύτερης κατηγορούμενης. Καθώς ο παθών ενδιαφερόταν και για δεύτερο τροχόσπιτο, επέλεξε να συνεργαστεί με τον ίδιο προμηθευτή, καταθέτοντάς του ακόμη 2480 ευρώ για το δεύτερο όχημα.

Οι δύο κατηγορούμενες κρίθηκαν ένοχες για τις ποινές της συνέργειας σε απάτη, καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης ενός έτους αμφότερες, ενώ μάλιστα το Δικαστήριο αποφάσισε σε περίπτωση που εντοπιστούν και συλληφθούν, την έκτιση τριών μηνών από την συνολική ποινή τους.

Προηγούμενο άρθροΧρέη στην Εφορία: Στο ηλεκτρονικό σφυρί κατοικίες, οικόπεδα, αγροτεμάχια, αποθήκες και παρκινγκ
Επόμενο άρθροΔιπλή εκτέλεση στον Κορυδαλλό: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών «βλέπει» η αστυνομία