Από μαθητές των τάξεων Ε’ και ΣΤ’ που διακρίθηκαν στα Μαθηματικά, γέμισε  η μεγάλη αυλή του 14ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, το απόγευμα της Τετάρτης 7 Ιουνίου, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση απονομής βραβείων, αριστείων και επαίνων, από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία Μαγνησίας.
Σχεδόν 1.640 μαθητές των δύο μεγαλύτερων τάξεων, από 71 Δημοτικά Σχολεία της Μαγνησίας, συμμετείχαν στον 17ο πανελλήνιο διαγωνισμό με τίτλο «Μαθηματικά και Παιχνίδι», που υλοποιήθηκε από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.
Διακρίθηκαν 470 μαθητές.
Στην όμορφη εκδήλωση ήταν παρόντες, εκπαιδευτικοί, γονείς και άλλοι συγγενείς των παιδιών, που καμάρωσαν τους μικρούς με τη μαθηματική σκέψη.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Στο μεταξύ, από τις 19 μέχρι τις 22 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το θερινό μαθηματικό σχολείο στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου. Πρόκειται για έναν θεσμό που η Μαθηματική Εταιρεία καλλιεργεί με στόχο την ενίσχυση των παιδιών, που αγαπούν τα Μαθηματικά.
Από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι, οι μαθητές θα κάνουν ασκήσεις και θα προετοιμάζονται για την επόμενη χρονιά. Θα συμμετάσχουν 200 περίπου μαθητές των Ε’ και ΣΤ’ Τάξεων Δημοτικών Σχολείων, από το Βόλο και την περιφέρεια.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέχρι τις 15 Ιουνίου.
Εκτός από τα μαθήματα, οι μαθητές θα ενεργοποιηθούν και σε άλλες επιστήμες, όπως η αστρονομία, ενώ μπορούν να συμμετέχουν και σε εργαστήρια τέχνης.
Επίσης, στο θερινό σχολείο φέτος θα υπάρξει μέριμνα και για τους μαθητές της Α’ Τάξης Γυμνασίου, που θέλουν να συμμετάσχουν σε μελλοντικούς διαγωνισμούς.
Τα μαθήματα στο σχολείο θα γίνονται δωρεάν από 50 καθηγητές Μαθηματικών.

Προηγούμενο άρθροΠέθανε 68χρονη Βολιώτισσα
Επόμενο άρθροΥποβλήθηκε σε επέμβαση στο γόνατο ο Μίντλετον