Ολοκληρώθηκε χθες η δίκη των δύο γειτόνων που έμπλεξαν σε άγριο καβγά με αφορμή την θέση ενός κάδου απορριμάτων, τον οποίο κανείς εκ των δύο δεν ήθελε μπροστά στο σπίτι του. Ο καβγάς μετατράπηκε σε επεισόδιο, όταν ο 45χρονος κατηγορούμενος φέρεται να δάγκωσε στην μύτη τον γείτονά του, αφαιρώντας του παράλληλα τούφα από τα μαλλιά.

Ο 45χρονος δικάστηκε χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για την κατηγορία της βαριάς σωματικής βλάβης, με το Δικαστήριο να τον καταδικάζει σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Αξίζει να σημειωθεί πως κατηγορούμενη ήταν και η 86χρονη μητέρα του 45χρονου, η οποία αθωώθηκε.

Στον 45χρονο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, ενώ το Δικαστήριο απέρριψε το ελαφρυντικό της πρόκλησης του 45χρονου από τον 72χρονο μηνυτή.

Υπενθυμίζεται ότι, το περιστατικό έλαβε χώρα το 2020, με την δίκη να είχε διακοπεί από τις 24 Απριλίου για χθες, καθώς δεν είχε προλάβει να ολοκληρωθεί.

Ο 45χρονος κατηγορούμενος αντιμετώπισεε τις κατηγορίες της βαριάς σωματικής βλάβης, καθώς δάγκωσε το χέρι και την μύτη του γείτονά του ενώ του ξερίζωσε μια τούφα από τα μαλλιά. Οι δύο γείτονες σε εξοχικά συγκροτήματος κατοικιών, παραλιακού χωριού του Πηλίου, μαλώναν συχνά για την θέση του κάδου, ο οποίος “πηγαινοερχόταν” μπροστά από τα δύο σπίτια.

Η υπεράσπιση του κατηγορούμενου είχε υποστηρίξει πως εκείνος δέχθηκε πρώτος επίθεση, προσκομίζοντας στην έδρα οπτικοακουστικό υλικό, που δείχνει πως ο μηνυτής επιτέθηκε πρώτος και έριξε στο έδαφος τον 45χρονο. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως δεν είχε άλλον τρόπο να αμυνθεί και να τον διώξει από πάνω του, παρά να τον δαγκώσει.

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΕλληνοτουρκικά: Εγγυήσεις από το Κογκρέσο ζητούν βουλευτές για τα F-16 στην Τουρκία – «Δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν κατά της Ελλάδας»
Επόμενο άρθροΤι λένε τα ζώδια για σήμερα Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023