Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 17 Ιουνίου 2023, 00:01

Η οικοδέσποινα του EURO 2024 Γερμανία εξακολουθεί να δείχνει άκρως προβληματική εικόνα και λίγες μέρες μετά το ισόπαλο 3-3 με την Ουκρανία, ηττήθηκε σε φιλικό αγώνα απ’ την Πολωνία με 1-0 στη Βαρσοβία, παρουσιάζοντας ξανά όλες τις «αδυναμίες» της. Το γκολ της νίκης των Πολωνών σημείωσε στο 31’ ο Κίβιορ, ενώ βασικός ήταν ο Ντάμιαν Σιμάνσκι της ΑΕΚ, ο οποίος αντικαταστάθηκε στο 77’ απ’ τον Μπιέλικ.

Στη Βιέννη η Σερβία (είχε ρεπό στον 6ο όμιλο) νίκησε με 3-2 με τη Ιορδανία με buzzer-beater τέρμα του Γιόβελιτς στο 4ο λεπτό των κκαθυστερήσεων Οι Σέρβοι προηγήθηκαν στο 7’ με τον Εράκοβιτς, ενώ για την Ιορδανία ισοφάρισε στο 53’ ο Αλ Μαρντί. Οι Ιορδανοί «γύρισε» το σκορ με το τέρμα του Αλ Ταμάρι στο 67΄, όμως οι Σέρβοι πέτυχαν δύο γκολ στο φινάλε με τον Γιόβελιτς (83’, 90’+4’) και πήραν τη φιλική νίκη.

Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκε με τους Σέρβους το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, Φίλιπ Μλαντένοβιτς (ως αριστερός φουλ μπακ σε διάταξη 3-4-3), έχοντας την ασίστ στο νικητήριο τέρμα του Γιόβελιτς, ενώ βασικός ήταν κι ο μεταγραφικός στόχος των «πράσινων» Φίλιπ Τζούριτσιτς της Σαμπντόρια, παίζοντας στο αριστερό «φτερό» της επίθεσης και δίνοντας τη θέση του στον Ίλιτς στο 63’.

Εύκολη νίκη σημείωσε η Σουηδία επί της Νέας Ζηλανδίας, επικρατώντας με το ευρύ 4-1, χάρις στα γκολ των Κάρλσον (39’, 45’+1), Κουάισον (44’) και Ελάνγκα (90’+2’). Οι Νεοζηλανδοί προηγήθηκαν στο 8’ με τον ΜακΚόουατ.

Το μεσημέρι η Ν. Κορέα ηττήθηκε στην Μπουσάν από το Περού με 1-0 από το γκολ που σημείωσε ο Ρέινα στο 11ο λεπτό. Βασικός σε όλο το παιχνίδι ήταν για τους Νοτιοκορεάτες ο Χουάνγκ Ιν-μπεόμ του Ολυμπιακού.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 17 Ιουνίου 2023, 00:02

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤηλεργασία: Θα καταντήσουμε… «καμπουριασμένοι και παχύσαρκοι»
Επόμενο άρθροΤτΕ: Υποχώρησε η ονομαστική αξία των δανείων στους servicers το α΄ τρίμηνο