Σε δηλώσεις και αναρτήσεις σκληρές -μάλλον εκτός του political correct και της μετριοπάθειας του «όλα μπερδεύονται γλυκά και οι ευθύνες χάνονται» και «όλα είναι σχετικά» που επιβάλουν οι επικοινωνιολόγοι κυρίως σε προεκλογικές περιόδους- προχωρά τις τελευταίες ημέρες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο.

Εστιάζοντας στις αιτίες -κοινές σε όλες τις τραγωδίες που η θάλασσα καταπίνει ανθρώπους των οποίων η ζωή έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που να την «παίζουν στα ζάρια»- και αναζητώντας τις ευθύνες και τους πραγματικούς υπαιτίους εντός και εκτός ελληνικών συνόρων για αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα ακυρώνοντας κάθε ανθρωπιστική αξία και προσβάλλοντας τον ανθρώπινο πολιτισμό.

Προβάλλοντας το αξίωμα της Αριστεράς για την αξία της ανθρώπινης ζωής, που ως τέτοιο είναι αδιαπραγμάτευτο και δεν συνοδεύεται από κανένα «ναι μεν, αλλά» ο κ. Τσίπρας στηλιτεύει την ακολουθούμενη πολιτική στο μεταναστευτικό από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ρισκάροντας να δυσαρεστήσει όσους πιστεύουν -πιο σωστά έχουν πέσει στην παγίδα να πιστεύουν- ότι η στάση αυτή, για χώρα και Ευρώπη «φρούριο», που στοιχίζει ζωές δυστυχισμένων ανθρώπων, προσφέρει «ασφάλεια» και «σταθερότητα».

Η ανάρτηση Τσίπρα

«Η χώρα κινείται εδώ και μία 4ετία σε άλλη επιχειρησιακή γραμμή, που θέτει σε διακινδύνευση ανθρώπινες ζωές. Μπορεί αυτό που λέω να έχει πολιτικό κόστος, να μην αρέσει στην ελληνική κοινωνία. Μπορεί την ελληνική κοινωνία σήμερα να μην τη νοιάζει και πολύ αν κάποιοι άνθρωποι κινδυνεύουν να πνιγούν στη θάλασσα.

Εγώ θεωρώ ότι η ανθρώπινη αξία είναι προτεραιότητα. Και επειδή στην πολιτική δεν μπήκα για να κοιτάω το πολιτικό κόστος αλλά για να υπερασπίζομαι αξίες, αυτό θα κάνω και σήμερα» τονίζει ευθαρσώς και επωνύμως ο κ. Τσίπρας μακριά από την λανθασμένη ενοχική στάση, που κάποιοι προσπαθούν για ίδιον όφελος να επιβάλλουν στον ΣΥΡΙΖΑ για ακολουθούμενες πολιτικές επί της διακυβέρνησής του.

Το ζήτημα της υπεράσπισης και της προστασίας, όμως, της ανθρώπινης ζωής, δεν είναι για την Αριστερά μνημόνιο -που έστω και επιβεβλημένο δύσκολα καταπίνεται- αλλά είναι, όπως ξεκαθαρίζει ο Αλέξης Τσίπρας, δομικό στοιχείο για την ύπαρξη της Αριστεράς και οι πολιτικές που υπακούουν σε αυτές τις αρχές απόλυτη επιλογή που την υπερασπίζεται -και σωστά- ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΆνω Λιόσια: Άγνωστοι εγκατέλειψαν κλεμμένο αυτοκίνητο με μια βόμβα – Έγινε ελεγχόμενη έκρηξη
Επόμενο άρθροΌποιος θέλει με αγαπάει, όποιος δεν θέλει δεν χρειάζεται