Έτοιμο για να παραδοθεί στον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ που θα αναλάβει τη διαχείρισή του είναι το νέο Δημοτικό Θέατρο Βόλου “Βαγγέλης Παπαθανασίου”. Ο εντυπωσιακός χώρος του θέατρου είναι έτοιμος να υποδεχθεί το κοινό του Βόλου και όχι μόνο, με τα εγκαίνια να είναι προγραμματισμένα για την Παρασκευή 23 Ιουνίου. Μάλιστα στην κοπή της κορδέλας θα παραστεί και ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα του κ. Βαρθολομαίου όσον αφορά το Δημοτικό Θέατρο Βόλου περιλαμβανει τις εξής δράσεις που θα ξεκινήσουν περίπου στις 8 το βράδυ:

  • Άφιξη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου και της τιμίας Συνοδείας Αυτού στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου. Υποδοχή από τον Δήμαρχο Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέο.
  • Τέλεση Αγιασμού Εγκαινίων του Θεάτρου, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη.
  • Προσφώνηση του Οικουμενικού Πατριάρχη από τον Δήμαρχο Βόλου.
  • Αντιφώνηση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.
  • Ξενάγηση στους χώρους του θεάτρου

Η κανονική χρήση του θεάτρου αναμένεται να ξεκινήσει προς το τέλος Σεπτεμβρίου με την πραγματοποίηση έξι παραστάσεων-εκδηλώσεων τόσο της τοπικής θεατρικής και μουσικής σκηνής όσο και με παραστάσεις πανελλήνιας εμβέλειας. Υπενθυμίζεται πως τον ρόλο του καλλιτεχνικού διευθυντή ανέλαβε ο γνωστός ηθοποιός κ. Πιατάς, ο οποίος επιβλέπει και αποφασίζει την πορεία και τις εκδηλώσεις των θεατρικών δρομένων που θα πραγματοποιηθούν.

Ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος, ανακοίνωσε πως δεν θα δωθούν προσκλήσεις για τις εκδηλώσεις του Σεπτεμβρίου, αλλά ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να κλείσει ηλεκτρονικά εισιτήριο για μια ενδεικτική τιμή που δεν θα ξεπερνάει σύμφωνα με τον ίδιο τα 3 ευρώ.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από τις εγκαταστάσεις του θεάτρου:

Προηγούμενο άρθροΈτοιμο για χρήση το νέο Δημοτικό Θέατρο Βόλου – Βανδαλισμούς και κλοπές κατήγγειλε ο Αχιλλέας Μπέος (εικόνες)
Επόμενο άρθροΎπνος: Ιδού τι κόβει χρόνια ζωής από τα… νυχτοπούλια