Τις έντονες αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ έχει προκαλέσει η δήλωση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών και υποψήφιου με τη Νέα Δημοκρατία, Θεόδωρου Σκυλακάκη, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, στην οποία ανέφερε πως «δεν μπορούμε να βάλουμε στο πρόγραμμα σταθερότητας όλες τις προεκλογικές μας υποσχέσεις».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, δια της εκπροσώπου του, Πόπης Τσαπανίδου, κάνει λόγο για «κούφιες» προεκλογικές δεσμεύσεις Μητσοτάκη, ενώ η Κουμουνδούρου, στη δική της ανακοίνωση, αναφέρεται στον «μαρτυριάρη Σκυλακάκη», που αποκαλύπτει τα «ψέματα του κ. Μητσοτάκη», ενώ και το ΠΑΣΟΚ σημειώνει πως «είναι πλέον σαφής η εξαπάτηση».

Τσαπανίδου: «Οι προεκλογικές δεσμεύσεις Μητσοτάκη είναι όλες κούφιες»

«Ο κ. Σκυλακάκης επιβεβαίωσε πλήρως τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτοντας τα ψεύδη και την αντικοινωνική κρυφή ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη», δήλωσε η Πόπη Τσαπανίδου.

«Παραδέχθηκε πως στο Μεσοπρόθεσμο που έχει καταθέσει η ΝΔ δεν περιλαμβάνονται οι προεκλογικές της υποσχέσεις. Παραδέχθηκε πως το πρόγραμμά τους δεν είναι κοστολογημένο, πως υπόσχονται πράγματα που δεν θα κάνουν και πως έχουν κρυφή ατζέντα», προσέθεσε.

Και τόνισε πως «η αλήθεια είναι ότι οι προεκλογικές δεσμεύσεις του κ. Μητσοτάκη είναι όλες κούφιες».

«Υπόσχεται πράγματα που δεν θα υλοποιηθούν και κρύβει άλλα ακραία, που σχεδιάζει να υλοποιήσει, όπως η διαλογή ασθενών στα νοσοκομεία», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο μαρτυριάρης Σκυλακάκης αποκαλύπτει τα ψέματα Μητσοτάκη»

Με δική του ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και αυτό αποδεικνύεται λίγες μέρες πριν τις εκλογές», καθώς «σε συνέντευξή του στην Νίκη Λυμπεράκη στον Παραπολιτικά FM, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, επιβεβαίωσε πλήρως τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτοντας τα ψεύδη και την αντικοινωνική κρυφή ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη».

«Συγκεκριμένα, ο ‘μαρτυριάρης’ κ. Σκυλακάκης» – σημειώνει χαρακτηριστικά η Κουμουνδούρου – «παραδέχτηκε ότι στο πρόγραμμα σταθερότητας που έχει καταθέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες, δεν περιλαμβάνονται οι προεκλογικές υποσχέσεις Μητσοτάκη. Δεδομένου ότι η ομολογία έγινε πολλές φορές μετά από διαδοχικές ερωτήσεις της δημοσιογράφου, κανείς δεν μπορεί να επικαλεστεί το γλωσσικό ολίσθημα».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ «τα πράγματα είναι ξεκάθαρα», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνονται τα εξής:

– «Ο κ. Μητσοτάκης ψευδώς υποστηρίζει ότι όλα τα μέτρα του προγράμματός του έχουν κατατεθεί στις Βρυξέλλες, αντιθέτως καμία προεκλογική υπόσχεσή του δεν έχει κατατεθεί.

– »Ο κ. Μητσοτάκης ψευδώς διατείνεται ότι το πρόγραμμά του είναι κοστολογημένο.

– »Ο κ. Μητσοτάκης ψευδώς υπόσχεται ότι θα δώσει αυξήσεις 25% στους εργαζόμενους».

«Η αλήθεια είναι ότι οι προεκλογικές δεσμεύσεις του κ. Μητσοτάκη είναι κούφιες», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «υπόσχεται πράγματα που δεν θα υλοποιηθούν και κρύβει άλλα ακραία, όπως η διαλογή ασθενών στα νοσοκομεία, που σχεδιάζει να υλοποιήσει».

ΠΑΣΟΚ: «Είναι πλέον σαφής η εξαπάτηση»

Για «εξαπάτηση» των πολιτκών εκ μέρους του Κυριάκου Μητσοτάκη κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, αναφορικά με τις δηλώσεις Σκυλακάκη.

«Σε χθεσινή του συνέντευξη στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά FM, ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ομολόγησε την αναξιοπιστία της Νέας Δημοκρατίας, που μολονότι υπόσχεται στους Έλληνες πολίτες αύξηση μισθών κατά 25%, στις Βρυξέλλες έχει δεσμευτεί για αυξήσεις που αθροιστικά δεν υπερβαίνουν το 13%».

«’Δεν μπορούμε να βάλουμε στο πρόγραμμα σταθερότητας όλες τις προεκλογικές μας υποσχέσεις’, ανέφερε ο κ. Σκυλακάκης, σε πλήρη αντιδιαστολή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που σε πρόσφατη συνέντευξη του στην ΕΡΤ διερρήγνυε τα ιμάτια του ότι ‘τα δικά μας μέτρα έχουν ενταχθεί στο μεσοπρόθεσμο, είναι ήδη κοστολογημένα σε ευρωπαϊκό επίπεδο’», σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη.

Και υπογραμμίζει πως «είναι πλέον σαφής η εξαπάτηση».

«Ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία, που αρέσκονται να παρουσιάζουν μια ειδυλλιακή εικόνα για την οικονομία, επί της ουσίας κρύβουν όσα έρχονται και όσα έχουν ήδη δεσμευτεί στους ευρωπαϊκούς θεσμούς ότι θα κάνουν», υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣαν σήμερα 20 Ιουνίου
Επόμενο άρθροSuper Κική: Έμεινα έγκυος, με έπαιρνε τηλέφωνο και άκουγα την γκόμενά του