Ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου, προχωρά σε μετονομασία του Πάρκου Εθνικής Αντίστασης στο Μοσχάτο, σε Πάρκο «Εθνικής Αντίστασης-Μανώλης Γλέζος».

Η εκδήλωση θα γίνει τη Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2023 και ώρα 20.15, στην αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Μοσχάτου (Καραολή & Δημητρίου και Λυκούργου, πλησίον του Ηλεκτρικού Σταθμού Μοσχάτου).

Για τον «αιώνιο Αγωνιστή» θα μιλήσουν η ιστορικός, κα Λη Σαράφη και η Πανεπιστημιακός κα Πέπη Ρηγοπούλου. Επίσης, θα παρευρεθεί ο κινηματογραφιστής κος Νίκος Καβουκίδης, το ντοκιμαντέρ του οποίου θα προβληθεί στην εκδήλωση.

Οι καθηγητές του Ωδείου, Μιχάλης Τρανουδάκης (στο πιάνο), ο Νίκος Χατζηελευθερίου (στην κιθάρα) και η ερμηνεύτρια Μαρία Αλαμανή θα παρουσιάσουν δύο κύκλους τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση του Γιώργου Σεφέρη: «Μυθιστόρημα» και «Επιφάνεια».

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε: «Ο Μανώλης Γλέζος με την πρώτη σε όλη την κατεχόμενη Ευρώπη πράξη αντίστασης, αγωνίστηκε ασταμάτητα για τις σημαντικές αξίες της ζωής, την Ελευθερία, τη Δημοκρατία, την Ειρήνη.

Αγωνίστηκε μέχρι τα στερνά του για να μην χάσουμε τη μνήμη μας, να μην ξεχάσουμε την Αντίσταση κι όσους αγωνίστηκαν για αυτήν. Κι εμείς με τη σειρά μας, το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τιμήσουμε αυτόν τον «αιώνιο αγωνιστή», αυτόν τον άνθρωπο που έχει χαραχτεί στην ιστορία και στη μνήμη μας.

Γι αυτό το λόγο σας προσκαλώ, τη Δευτέρα 26 Ιουνίου να παρακολουθήσετε την ξεχωριστή εκδήλωση που έχουμε ετοιμάσει στο Δημοτικό μας Ωδείο και να παραβρεθείτε στην τιμητική μετονομασία του Πάρκου Εθνικής Αντίστασης σε Πάρκο «Εθνικής Αντίστασης- Μανώλης Γλέζος». Μία σημαντική στιγμή στην πόλη μας για έναν σημαντικό άνθρωπο της χώρας μας.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΝεκρός τουρίστας στο Πήλιο: Αιφνίδιος θάνατος Βρετανού – Τον βρήκε η σύζυγός του
Επόμενο άρθροΜυστικά για ένα οικονομικό αεροπορικό ταξίδι