Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και η Συνοδεία του έφθασαν το απόγευμα του Σαββάτου στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας Βόλου, κατά τη δεύτερη ημέρα επίσκεψης του Παναγιωτάτου στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού στο Βόλο.

Ο Πατριάρχης του Γένους χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού της Κυριακής Γ’ Ματθαίου στον συγκεκριμένο Ναό.

Κλήρος και λαός υποδέχθηκαν τον Παναγιώτατο μπροστά από τον Ιερό Ναό όπου είχε στρωθεί το κόκκινο χαλί.

Ο Βαρθολομαίος στην Ακολουθία του Εσπερινού στον Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας Βόλου (vid)

Ο Καθηγητής καρδιοχειρουργικής, κ. Δημήτρης Ηλιοπούλος χειροθετήθηκε Άρχοντας Οφφικιάλιος από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην Ευαγγελίστρια. Ο Βολιώτης κ. Ηλιόπουλος είναι αναπληρωτής καθηγητής της Καρδιοχειρουργικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και διευθυντής της Δ’ Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του «Υγεία».

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο διατηρεί εδώ και πέντε αιώνες στο ακέραιο τους τίτλους που δίνονταν από τους ρωμαίους (βυζαντινούς) αυτοκράτορες και εξακολουθούν να αποτελούν μια ελάχιστη ένδειξη της τιμής, της αγάπης και του σεβασμού που τρέφει το Πατριαρχείο στους ανθρώπους αυτούς.

Η πρόεδρος των Ιώνων κ. Μάμαλη, υποδέχθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο κτίριο της Εστίας στη Νέα Ιωνία, που χρηματοδότησε η Περιφέρεια και μίλησε για την ιστορία της πόλης και τις προσπάθειες να αποκτηθεί στέγη από τον Σύλλογο . Ακολούθησε η ομιλία του περιφερειάρχη κ. Αγοραστού ο οποίος δήλωσε πως υλοποιήθηκε ένα όραμα πολλών ετών και ο Οικουμενικός Πατριάρχης εγκαινίασε με κάθε επισημότητα.

Προηγούμενο άρθροΦωτιά σε αγροτική περιοχή της Μαγνησίας
Επόμενο άρθροΝαυτικό Επιμελητήριο: Στις υψηλότερες θέσεις των εθνικών νηολογίων η ελληνική σημαία